Пиеса разказва за живота на 20-годишния Бил Гейтс

0
23

Тази седмица в театъра „Стейдж Уеркс“ в американския град Сан Франциско бе премиерата на новата пиеса на Ийвлин Жан Пайн – „First“ („Първи“). Пиесата разказва за живота на 20-годишния Бил Гейтс и по-общо за хората и събитията изиграли най-важна роля в революцията на персоналния компютър.

Сюжетът на пиесата се развива на 26 март 1976 година, в навечерието на първата компютърна конференция Altair в града Албъкърки. Гейтс знае, че трябва да говори с някои от най-големите играчи в компютърната индустрия, сред които един от основателите на Microsoft Пол Алън и покойния Ед Робъртс – инженер известен със създаването на първия масово произведен домашен компютър. Затова 20-годишният бъдещ шеф на Microsoft е едновременно превъзбуден и изнервен.

Ето как Джеръми Кан – актьорът играещ Гейтс – описва своя герой: „Нашият Бил има много тежък ден. Той е на хиляди мили от семейството и приятелите си и отчаяно се опитва да накара бизнеса си да заработи. Всеки му краде софтуера, но той е решен да му бъде платено за това. Никой обаче не го взема насериозно – хората се държат с него като с малко дете, затова той е доста разочарован. В деня, в който се развива действието в пиесата, той изглежда е забравил да хапне за закуска и да си среше косата.“

За да напише пиесата си от две действия, авторката Ийвлин Жан Пайн е прекарала доста време в Музея на компютърната история в калифорнийския град Маунтин Вю и се е допитвала до опитния пионер в технологиите Дейвид Бунел.
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари