Пикът на хакерските атаки в Европа премина – Европол

1
72

Европол съобщи за намаляване броя на жертвите от хакерските атаки в Европа. Представител на полицейската организация на Европейския Съюз заяви, че ръстът на жертвите от масовите хакерски атаки в Европа намалява. За това предава DW.

„Очевидно е, че броят на засегнатите не се увеличава. Ситуацията в Европа, както изглежда, се стабилизира. Това е – успех“ – твърди служител на Европол.

Той е свързан с тенденцията към това, че собствениците на компютри и системните администратори изглежда изпълняват „домашните си задания“ и са инсталирали софтуерните актуализации, позволяващи да се предпазим от зловредния софтуер WannaCry.

Припомняме, че по-рано поради масирани хакерски атаки с вирусната програма WannaCry пострадаха над 200 хиляди компютри в 150 страни. По-късно разпространението на вируса-рансъмуер WannaCryptor беше спряно, благодарение на регистрацията на специален домейн. Вирусът по-късно обаче отново бе възобновен.

Той започна да заразява компютри в петък на 12 май. Ако все още не сте взели мерки за защитата на компютрите ви от опасния вируси, съветваме ви да го направите възможно най-скоро, а тук можете да намерите ценна информация за това.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Tech
Tech

Къв пик в понеделник ?
ИскаПлаче – петък в тъмното.