Пилотираният кораб Союз МС-13 се отправи към Международната Космическа Станция

3
478

На 20 юли 2019 година в 18:28 часа наше време от космодрума Байконур успешно бе изстреляна ракетата носител Союз-ФГ, която изведе в космоса пилотирания космически кораб Союз МС-13.

Корабът ще достави на Международната космическа станция екипаж за мисията с голяма продължителност МКС-60/61. Екипажът включва космонавта на Роскосмос Александър Скворцов, астронавта на ESA Лука Пармитано и астронавта на НАСА Андрю Морган.

Изстрелването протече без проблемни, като космическият кораб успешно се отдели и от третата степен на ракетата. Скачването на Союз МС-13 със специализирания за скачване модул „Звезда“ е планирано да протече в изцяло автономен режим под контрола на специалистите на специалната оперативна група на руския сегмент на МКС. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи, че всички системи работят нормално, слънчевите панели са се отворили и космическият апарат е влязъл в необходимата орбита.

Скачването е планирано за 21 юли в 12:50 часа. На станцията се намират космонавтът Алексей Овчинин и астронавтите Ник Хейг и Кристиан Кук.

Допълнение: руският пилотиран космически кораб Союз МС-13 в автоматичен режим успешно се скачи с Международната Космическа Станция. Сега се изравнява налягането на модула „Звезда“ и космическия кораб. Предстои отварянето на люковете.

Програмата на астронавтите и космонавтите включва над 50 научни експеримента, включително с няколко излизания в открития космос и тестването на новата система за по-точни прогнози на природните катастрофи. Излизането в открития космос е планирано за месец ноември тази година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ако не бяха руснаците, отдавна вече МКС щеше да е престанала да съществува. Не може да се консервира от 2011, та чак до 2021, твърде дълго е времето между последният полет на совалката и предполагаемият първи пилотиран с Дракон-а на Мъск.

Калин
Калин

И за построяването, не само поддръжката.
Заря е и до момента „спасителната капсула“ на станцията в случай на авария.

Бахти
Бахти

А реднеците от ФАЩ били кацали на луната… Да, да, ама само в Холивуд… 🙂 🙂 🙂