Пиратите в САЩ могат да останат на студено тази зима

11
845

САЩ са застигнати от сериозна зимна покривка и студове тази година. Ако се намирате на територията на страната и теглите незаконно съдържание обаче, може да останете на студено. За това предават TorrentFreak, позоваващи се на писмо, изпратено от местен интернет доставчик към техен потребител, който явно има навика да пиратства.

В уведомителното писмо, което компанията му изпратила става ясно, че ако продължи системно да тегли нелигитимно съдържание от Мрежата, скоростите, които получава ще бъдат орязани драстично, а това може да доведе до проблеми в контрола на термостата, който използва. Става дума за компанията Armstrong Zoom, която оперира в североизточните щати, където зимата вилнее с пълна сила, а смарт термостатите са често използван уред в домовете.

В изпратеното от компанията писмо се заявява ясно, че ако Armstrong продължат да получават предупредителни писма за регистрирано нелигитмно поведение от конкретен IP адрес, то компанията ще е принудена да промени сегашния интернет план на потребителя до най-евтиния вариант. „Моля, обърнете внимание, че това може да засегне и други услуги, които може да сте свързали ктм Интернет, като възможността да контролирате дистанционно вашия термостат или извършвате видеонаблюдение“, се чете в писмото.

Bleeping Computer привежда, че в сходни ситуации интернет доставчиците в САЩ имат свободата да действат, както намерят за добре. Те могат да блокират достигането на определени ресурси и услуги, предупреждават нарушителя, прекъсват интернет връзката му периодично и др.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ТониВасилTNTpix3lдо anti-piracy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Пффф, егати недомислената новина! Как може да остане на студено? Като ще му бъде ограничен интернет -а? Глупости на търкалета. Ако си е в тях ще ги управлява през вътрешната мрежа, ако е другаде – какво му дреме, че няма да може. Като се прибере ще си ги пусне.

Васил
Васил

Все пак термостатите са лоши, алчни за скорост интернет потребители. Представям си каква скорост му трябва за да сравнява каква температура му е зададена в някой си файл…

Тони
Тони

И аз се замислих над този въпрос. И сигурно термостата няма фирмуер а е само облачен и при ниска скорост няма термостат (че тези гигабайти фирмуер така ли се поддържат) 🙂

anti-piracy
anti-piracy

Така трябва да бъде, пиратството е кражба и се практикува само от бай ганьовци, каквито има не само в България, но при нас са 90%.

iSheep
iSheep

Да получаваш 500 лв,вършейки работа за няколко пъти повече,също е кражба.Може би тези 90% имаш предвид?

anti-piracy
anti-piracy

Вината за ниските заплати не е в програмистите, но като нямаш топки да се изправиш срещу шефа си и да поискаш адекватно заплащане, компенсираш като крадеш от други хора. Евала ганьо!

iSheep
iSheep

Естествено,че програмистите не са виновни за ниските заплати.Но,защо обикновените потребители да са виновни за торент тракерите и прочие?Искам само да ми отговориш, защо според теб ганьовците тук сме 90%,за разлика от другите държави,г-н Алеко?
Няма да си решим проблемите,ама лаф да става.А,да и весели празници или поне живи и здрави.

pix3l
pix3l

Ако ти плащат 500, а ти вършиш работа за 2500 и още стоиш на тази работа – значи си идиот. Е, може да си некомпетентен и за нищо друго да не ставаш.
И в двата случая си го заслужаваш.

TNT
TNT

до pix3l: а ти заслужаваш някой клошар-наркоман да влезе във вас със взлом и да избие цялото ти семейство защото нали разбираш че човека няма кеш за храна а те случайно са се оказали на пътя му.

до anti-piracy
до anti-piracy

Много си прост, сельоооо! Бедността в България не е въпрос на „топки“. Като се изправиш срещу шефа си и му поискаш 2500 лева заплата, той ще ти каже ако не ти харесват 500 лева, да вървиш по родните си места. Т.е. там, от където си се родил преди съответния брой години. И на следващия ден ще назначи на твое място друг, който е готов да му робува за 500 лева, за да не умре от глад. Проблемът може да се реши само по един начин – въвеждане на минимално заплащане на труда на час – примерно €8. Само че „евро-атлантическите… Виж още »

Васил
Васил

Точно това не зависи от някакви си партньори… Ние с голямото производство, с което ги изхранваме? Просто алчността на някой робовладелец за бърза печалба