Пиратски Windows и MS Office – на сайта на МВР в Украйна

0
26

Интернет изданието Watcher съобщава, че от интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Украйна всеки може да изтегли пиратски версии на Windows и MS Office.

„Украинският блогър Doctor Juta е намерил много интересни неща на сайта на МВР“, – пише Watcher.

Той съветва да се отиде на 91.227.69.2 – на този адрес е бил на сайта на МВР, който сега е преместен на 91.227.69.10.

Целият набор от IP-адреси, от 91.227.69.0 до 91.227.69.255 се използва от Министерството на вътрешните работи:

Там освен сайта на МВР се помещава също страницата на Външно разузнаване.

„Но най-интересното е, че 91.227.69.2 представлява FTP сървър, който позволява анонимен достъп. Влизаме и виждаме предоставени за свободно изтегляне Windows и MS Office, както и отделни файлове, където се намират ключовете..“ – пише изданието.

В момента желаещите да видят файловете на сайта на Министерството на вътрешните работи са превишили лимита на връзките, така че сега, когато се свържете чрез FTP клиент излиза съобщение: „421 Access Denied: Maximum sessions reached“, разказва журналист от Watcher.

***

На 31 януари милицията в Украйна спря дейността на най-големия сайт за споделяне на файлове EX.UA по обвинение в нарушаване на интелектуалната собственост. По данни на Министерството на вътрешните работи на Украйна, по време на обиските в офисите и центъра за данни на EX.UA следователите са конфискували 200 сървъра с общ обем на незаконното, според МВР, съдържание повече от 6000 терабайта.

След този акт украинските правителствени сайтове са били подложени на масирана хакерска атака, парализирани са били много официални ресурси, както и проправителствения сайт на Партията на регионите. Сред пострадалите е бил и сайта на президента на Украйна. Страницата на Министерството на вътрешните работи не работи и досега.

Изглежда, че всички тези действия са постигнали желания резултат. В нощта на 3 февруари стана известно, че EX.UA частично е възобновил работата си. Неговите адвокати обявиха, че Министерството на вътрешните работи е отменило заповедта за блокиране на сайта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари