Питър Чернин се присъедини към борда на Twitter

0
28

Преди доста време в онлайн пространството се понесе слух, че известният холивудски медиен продуцент Питър Чернин ще се присъедини към борда на директорите в Twitter. Това се оказа истина. От социалната мрежа днес официално съобщиха присъединяването му към компанията.

Чернин има доста голям опит в медийната индустрия. Той изпълняваше ключова роля в News Corp. и беше един от главните играчи във формирането на услугата за стрийминг на видео Hulu. Освен всичко друго, Чернин има и място в борда на директорите на музикалната онлайн услуга Pandora. Тъй като Twitter от доста време насам се стремят да се превърнат именно в медийна компания фокусирана върху потребителите, изборът на Чернин е логичен и навременен.

В момента ядрото на борда на директорите в Twitter е по-скоро насочено към технологиите, отколкото към медиите. В него членуват ветерани от Силициевата долина като Дик Костоло, Джак Дорси и Евън Уилямс, както и Питър Фентън от Benchmark Capital, Питър Кюри от Currie Capital и бившият Главен изпълнителен директор на DoubleClick Дейвид Розенблат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари