Платените абонати на Spotify вече достигат 40 процента

0
297

Въпреки, че за мен и милиони други Spotify е удобна безплатна услуга, когато искате да чуете готино парче набързо, оказва се, че доста хора са готови да плащат за пълната функционалност на платформата.

По актуални данни на самата компания, Spotify вече има 140 милиона абонати, докато точно преди година те бяха 100 милиона. От тях, почти 40 процента плащат за месечния абонамент към стрийминг услугата.

Това е очевидно увеличение с предното подобно преброяване, когато процентът на платените потребители се колебаеше около 25.

Новината идва скоро след като Тейлър Суифт реши отново да пусне цялата си дискография в Spotify и да се помири със стрийминг платформата. Според известната поп певица, основният проблем на Spotify бе, че безплатната музика подкопава творчеството ѝ. Тогава компанията контрира с твърдението, че безплатната опция е необходима за привличането на повече абонати.

В същото време, компанията полага сериозни усилия да превърне тези абонати в редовно плащащи потребители, особено на фона на желанието на Spotify скоро да излезе на борсата. В такъв случай тя се нуждае от колкото се може по-високи приходи, които не са от реклами, а от собствена дейност.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за