Платформата за продуктивност iWork вече става достъпна за всички операционни системи

2
69

Apple обяви, че голяма част от приложенията от офис платформата iWork вече ще бъдат достъпни за други операционни системи като Windows, Linux и Android под формата на публични бета тестове.

За да получат достъп до набора от приложения за офис дейност и продуктивност, досега потребителите се нуждаеха от устройство на Apple, тъй като нямаше как да създадат Apple ID без него.

Сега е възможно да ползвате Pages, Numbers и Keynote през услугата iCloud Beta без да притежавате нито едно устройство на калифорнийската компания.

Ако отворите нейния сайт през която и да е платформа, ще видите надписа „Сега всеки има достъп до Pages, Numbers и Keynote за iCloud“. Когато го направите, получавате 1GB безплатно iCloud място за съхранение, където да записвате вашите документи, създавани на различни платформи.

Все още има и известни ограничения – ако например нямате Мас, който да е синхронизиран към вашия Apple ID, няма да може да ползвате Find My iPhone, iCloud Drive и Calendar. Засега няма индикация дали тези приложения също ще станат междуплатформени в някакъв бъдещ момент. За оптимална работа пък се препоръчват браузърите Firefox и Safari.

Засега все още не се знае дали Apple планира да направи тази опция напълно функционална или само тества как ще се развият нещата чрез Beta страницата. Ако наистина се окаже, че това е пълноправна функция на онлайн системата на Apple за продуктивност, компанията ще започне да се конкурира с предложения като Google Docs и Microsoft Office.

Apple предприе последната по-голяма стъпка в това отношение към края на 2013 г., когато направи своите iWork приложения безплатни за потребителите на iOS и OS X. Въпреки, че услугата все още няма съвсем същата функционалност, каквато имат нейните конкуренти, желанието на Apple да привлече бизнеса да използва нейния софтуер безспорно е доста важен ход.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари