fbpx
7.6 C
София

Платформата на NVIDIA решава редица HPC предизвикателства

NVIDIA Holoscan, BlueField DPU и MetroX-3 дават възможност за сигурен достъп, миграция на данни и поточна обработка в реално време

Най-четени

Сътрудничеството между изследователите, както и самата научна общност, се простира по целия свят. Университетите и предприятията, които споделят работата си на големи разстояния, се нуждаят от общ език и сигурен канал, за да може всяко устройство – от микроскопите и сензорите до сървърите и университетските мрежи – да вижда и разбира данните, които всяко от тях предава. Нарастващото количество данни, които трябва да се съхраняват, предават и анализират, само задълбочава предизвикателството.

За да се справи с този проблем, NVIDIA представи високопроизводителна изчислителна платформа, която съчетава крайни изчисления и изкуствен интелект, за да улавя и консолидира поточни данни от крайни научни инструменти, а след това позволява на устройствата да разговарят помежду си на големи разстояния.

Платформата се състои от три основни компонента. NVIDIA Holoscan е комплект за разработка на софтуер, който учените, занимаващи се с данни, и експертите в областта могат да използват за изграждане на ускорени с GPU конвейери за сензори, които предават поточни данни. MetroX-3 е нова система за дълги разстояния, която разширява свързаността на платформата NVIDIA Quantum-2 InfiniBand. А NVIDIA BlueField-3 DPU осигурява сигурна и интелигентна миграция на данни.

Изследователите могат да използват новата платформа на NVIDIA за крайни HPC изчисления, за да комуникират сигурно и да си сътрудничат при решаването на проблеми, както и да обединят различните си устройства и алгоритми, за да работят като един голям суперкомпютър.

Тук може би е моментът да поясним какво е High performance computing (HPC), нещо което е възможно вече да сте срещали неведнъж в Kaldata. Високопроизводителните изчисления (HPC) са един от най-съществените инструменти, които стимулират развитието на изчислителната наука. А вселената на научните изчисления се разширява във всички посоки.

От прогнозирането на времето и изследването на енергията до изчислителната динамика на флуидите и науките за живота, изследователите обединяват традиционните симулации с изкуствен интелект, машинно обучение, дълбоко обучение, анализ на големи обеми от данни и крайни изчисления, за да разгадаят загадките на света около нас.

Holoscan за HPC

Ускорен от GPU изчислителни платформи – включително системите NVIDIA IGX, HGX, DGX – NVIDIA Holoscan осигурява екстремна производителност, необходима за обработка на огромни потоци от данни, генерирани от световните научни инструменти.

NVIDIA Holoscan за HPC включва нови API за C++ и Python, които HPC изследователите могат да използват за изграждане на работни процеси за обработка на сензорни данни, които са достатъчно гъвкави за формати, различни от изображенията, и достатъчно мащабируеми, за да превърнат необработените данни в прозрения в реално време.

Holoscan също така управлява разпределението на паметта, за да осигури обмен на данни с нулево копие, така че разработчиците да могат да се съсредоточат върху логиката на работния процес и да не се притесняват за управлението на входно-изходните данни на файловете и паметта.

Новите функции в Holoscan ще бъдат достъпни за всички разработчици на високопроизводителни изчислителни системи през следващия месец. Регистрирайте се, за да бъдете уведомени за ранния достъп до Holoscan 0.4 SDK.

MetroX-3, изминаваща голямо разстояние

Системата за далечни разстояния NVIDIA MetroX-3, която ще бъде налична следващия месец, разширява най-новите облачни възможности на платформата NVIDIA Quantum-2 InfiniBand от периферията до ядрото на HPC центъра за данни. Тя позволява на графичните процесори между сайтовете да споделят сигурно данни по InfiniBand мрежата на разстояние до 40 километра.

Възползвайки се от естествения отдалечен директен достъп до паметта, потребителите могат лесно да мигрират данни и изчислителни задачи от един свързан с InfiniBand мини-клъстер към основния център за данни или да комбинират географски разпръснати изчислителни клъстери за по-висока обща производителност и мащабируемост.

Операторите на центрове за данни могат ефективно да осигуряват, наблюдават и управляват всички свързани с InfiniBand мрежи на центровете за данни, като използват NVIDIA Unified Fabric Manager за управление на своите MetroX-3 системи.

BlueField за сигурен и ефективен HPC

Устройствата за обработка на данни NVIDIA BlueField разтоварват, ускоряват и изолират усъвършенствани мрежови услуги, услуги за съхранение и сигурност, за да повишат производителността и ефективността на съвременните HPC.

По време на SC22 компанията за системен софтуер Zettar демонстрира своето решение за миграция на данни и разтоварване на хранилищата, базирано на BlueField-3. Софтуерът на Zettar може да консолидира задачите за миграция на данни в център за данни с площ от 4U шкаф, което днес изисква 13U при решенията, базирани на x86.

За да се възползвате от предимствата на решенията на NVIDIA за ускоряване на обработката при HPC изчисления и улесняване на колаборацията при работа с научни приложения, можете да се обърнете за повече информация, цени и срокове на доставка към официалния дистрибутор АСБИС България – www.asbis.bg.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини