fbpx
14.8 C
София

Плащаме директно от смартфона си и в България

Най-четени

У нас тази седмица стартира новата платформа за електронни плащания, позволяваща на клиентите да използват своите смартфони, поддържащи NFC технология, за бързо и сигурно средство за разплащане на всички терминали с безконтактна функция, които приемат MasterCard.

 

Системата, която няма аналог в България и дори на Балканите, стартира благодарение на Fibank и MasterCard и може да се използва чрез мобилното приложение на банката. Потребителят трябва да има разплащателна сметка и приложение на своя смартфон с активирано активно банкиране, за да може да се възползва от услугата.

 

След това той създава виртуална карта в телефона си, която именно се ползва през NFC чипа. Всеки път когато плащате можете само да извадите телефона си и буквално да с 1-2 натискания на смартфона си да платите необходимата сума, без да трябва да си отваряте портфейла, или дори да отваряте цялото приложение в телефона – всичко става с помощта само на един бутон, който вече можем да намерим и в стартовия екран на самото приложение, а ние от Kaldata вече успяхме да извършим подобно плащане, убеждавайки се че системата работи, лесна е за използване и наистина е много удобна.

 

Ваня Манова, Регионален мениджър на MasterCard за България и Македония, добавя: „Въвеждането на дигитални карти от Fibank и MasterCard е важен крайъгълен камък за сферата на разплащанията в България, тъй като това наистина иновативно решение ще даде възможност на потребителите да извършват сигурни безконтактни плащания чрез използването на мобилен телефон. Според нашето изследване MasterIndex 2015, 66% от картодържателите биха искали да извършват мобилни плащания, което означава, че българските потребители имат готовност и желание да възприемат такава технология.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини