fbpx
-1.2 C
София

Плоскоземците вече проповядват, че Земята е с форма на поничка

Най-четени

Varuag, член на Обществото за плоската земя, сега предполага, че Земята има формата на поничка.

Чудех се как се формира теория като теорията за плоската земя и стигнах до извода, че някой трябва да е измислил първоначалната идея. А след това трябва да е последвала дълга поредица от хора, които са посочвали недостатъците и след това са пренастройвали теорията (или са измисляли нови идеи), за да отстранят недостатъците в нея.

Имам теория, според която Земята всъщност е оформена като торус (форма на поничка). Светлината обаче е изкривена, така че да не можем да го видим и разберем.

Започва той темата си във форума на плоскоземците.

Първият въпрос е „Как можем да разберем дали светлината е изкривена?“. Varuag отговоря:

Радиовълните се отразяват от атмосферата (ето защо не е необходимо да поставяме няколко кули, за да предаваме радиовълни на много големи разстояния). Светлинните вълни също се отразяват по подобен начин. Когато гледаме отсреща, светлината намалява по време на пътуването си и докато достигне атмосферата, тя е достатъчно намалена, за да бъде отразена.

След това светлината ще попадне в друг ъгъл на атмосферата и така нататък, и така нататък, като при всяко отразяване се извива. Това създава впечатлението, че Земята е плоска (или леко изкривена).

Идва и друг въпрос от неговите „колеги“

Ако застана на повърхността в средата на поничката и погледна нагоре, защо не мога да видя противоположната ѝ страна?

Когато застанете в средата на Земята и погледнете нагоре, светлината преминава през първата атмосфера, до която достига. Докато достигне втората атмосфера обаче (тази, която трябва, за да навлезе отново в атмосферата на Земята поничка), тя е намаляла достатъчно, за да може се отрази, и се отразява в откритото пространство. Ето заради това виждаме него.

В случай, че не вярвате, че това е възможно, може да прочетете дискусията им ТУК.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини