Победа без битка: Ford се отказа от честния двубой

13
4297

Илън Мъск все пак няма да може да осъществи така нареченият от Ford честен двубой между Tesla Cybertruck и Ford F-150. Въпреки че вицепрезидентът на Ford предложи да бъде направен честен двубой между електрическия и ДВГ пикапите, представител на Ford съобщи в интервю за изданието TechCrunch, че туитът на мениджъра трябва да се счита по-скоро за шеговита забележка, която просто показва абсурдността на клипа, в който Cybertruck с лекота изтегля работещия на пълна мощност ДВГ пикап F-150.

Всъщност Ford счита, че не е длъжен да доказва каквото и да било на свой конкурент.

„Ние винаги предоставяме на своите клиенти пикапи, независимо какво говорят или правят другите“.

Освен това Ford добави, че също ще предложи на пазара свои електрически пикапи. През 2020 година трябва да бъде представен хибридният F-150, а след още две години на пазара трябва да излезе и изцяло електрически F-150.

Предишния път възникнаха съмнения в обективността на теста за изтеглянето на F-150 от Cybertruck. Посочено бе, че Cybertruck е по-тежък от F-150, особено в задната си част, че според видеото, F-150 не е бил в режим на задвижване на всичките колела и че се използва среден модел F-150.

В полза на тази теория се изказа и астрофизикът Нийл Деграс Тайсън, който посочи, че ДВГ пикапите развиват пълния си потенциал от мощност само при поставен товар в багажника, който дава допълнително сцепление.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари