Побързайте: днес Google изтрива всички данни от Play Music

0
1323

Още в края на 2020 година Google започна да съобщава, че музикалната онлайн услуга Play Music ще престане да работи и е необходимо всички данни да бъдат експортирани в другата голяма стрийм платформа на интернет гиганта. Но дори тази функция ще бъде премахната до края на днешния ден – 24-ти февруари 2021 година. До края на деня Google банално ще премахне абсолютно всички потребителски данни от стрийм услугата Play Music. Тоест, днес е последната възможност за прехвърляне на своята информация от Google Play Music към YouTube Music. Утре вече няма да има какво да се прехвърля.

Към днешен ден Google все още пази всичката информация на потребителите – изтеглените тракове, покупките, плейлистите, използваните уеб станции и дори отбелязаните като харесвани музикални произведения. Тази информация е натрупана от 2011 година, когато интернет гигантът представи своята стрийм услуга. Google дори публикува специално писмо, с което напомня, че днес е последният ден на Play Music.

Експортът на данните от Play Music е съвсем лесен – може да се използва инструмента в приложението YouTube Music или копие на цялата информация да се свали с помощта на онлайн услугата Google Takeout. При това експортиране ще бъдат изтеглени всички купени и свалени тракове и съответната платежна информация.

От утре YouTube Music остава единствената стрийм услуга на Google, която явно ще започне да се конкурира с големите играчи на този пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари