fbpx
13.6 C
София

Повечето потребители прекарват над 4 часа в мобилни приложения, главно в TikTok

Най-четени

Нов доклад показва, че дори след като дните на пандемията и локдауна са отминали в повечето места по света, използването на мобилни устройства все още продължава да расте в САЩ и в няколко други страни. TikTok в момента е най-използваното мобилно приложение по света, а Instagram е най-използваното за последното тримесечие.

Проучването е направено от компанията за анализ на приложения Data.ai, като в него са идентифицирани 13 пазара, в които потребителите прекарват повече от четири часа на ден в използване на мобилни приложения.

Държавите, в които потребителите прекарват над четири часа на ден в мобилни приложения, са САЩ, Индонезия, Сингапур, Бразилия, Мексико, Австралия, Индия, Япония, Южна Корея, Канада, Русия, Турция и Великобритания. Тези статистики се отнасят еднакво както за потребителите на Android устройства, така и за iPhone.

В три от пазарите, а именно Индонезия, Сингапур и Бразилия, мобилните потребители са прекарвали дори повече от пет часа на ден в социалните мрежи и други приложения на своите телефони.

Въпреки това докладът предполага, че пандемията може да е довела до по-дълготрайни промени в потребителските навици и поведение за използването на приложения. Изглежда използването на мобилни устройства, което стана основна част от ежедневието на много хора по време КОВИД пандемията, се е превърнало в по-трайна тенденция, въпреки че в момента хората в повечето страни се „завръщат обратно към нормалното“, визирайки завръщане към ежедневието и поведението си преди пандемията.

Анализаторите отчитат по-слабо увеличение във времето прекарвано в мобилни приложения в страни като Китай и Германия. В други страни пък се наблюдават много по-бавни темпове на ръст на времето прекарвано в мобилни приложения, като например в Мексико, а на някои пазари дори има намаляване на времето, което потребителите прекарват на телефоните си – като например в Аржентина и Турция. Като цяло анализаторите обобщават, че глобалната картина показва, че времето, което хората прекарват в използване на интернет приложения, се връща обратно към стойностите от 2019-та година, когато все още не бяхме чували за пандемия.

В настоящото проучване също така са идентифицирани и най-високо класираните приложения и игри за второто тримесечие на 2022-ра година, сред които са Instagram, Facebook, TikTok и WhatsApp, които са най-изтегляните приложения в низходящ ред, а най-използвани са съответно TikTok, YouTube, Tinder и Disney Plus. И накрая, Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-много активни месечни потребители, въпреки намаляването на потребителската си база, което отчете неотдавна, както и свиването в приходите, за което стана ясно по-рано. Социалната мрежа е последвана от WhatsApp, Instagram и Messnger в същата класация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини