Повреди се един от трите компютъра, управляващи руския сегмент на МКС

6
1145

В руския сегмент на Международната космическа станция се повреди един от трите управляващи компютъра. Информацията е на Интерфакс, който цитира американските органи за контрола на МКС.

Регистрирахме отказ в готовността за работа на един от трите компютъра, управляващи руския сегмент на Международната космическа станция, управляващ руския сегмент – модулът „Звезда“. Засега не можем да възстановим работата на компютъра“ – се казва в съобщението.

Останалите два компютъра работят нормално.

Това не е първото извънредно събитие на МКС последно време. През нощта на 30-ти август бе открито изтичане на въздух. Екипажът провери всички модули и намери отверстие в космическия кораб „Союз МС-09“. Отверстието бе в битовия отсек, а не в спускаемия апарат и не застраши връщането на космическия кораб на Земята.

Отверстието бе запушено с херметичен материал и уплътнено. Отсъствието на изтичане на въздух бе проверено с помощта на ултразвук.

Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че единствената версия за появата на отверстието е преднамерено въздействие. Версията за производствен брак бе напълно изключена.

NASA от своя страна каза, че констатациите на Роскосмос не е задължително да означават, че отверстието е направено умишлено.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Румен
Румен

„Версията за производствен брак бе напълно изключена.“
Правилно. Кой изобщо би си помислил, че руснаците може да направят грешка при производството? Абсурд!

Огнян Пеев
Огнян Пеев

Американците са им виновни!

Кон
Кон

Сефте хаха

Шишо
Шишо

За ейтунинко да повервам. русски компютър, русски софтуер (има такъв що се смееш) всичко туй инсталирано от русснаци, те си работят с него те го поддържат и изведнъж да спре да работи не ами че и да не могат да го пуснат отново… айди бе. пълен ъпсурд нзачи.някой поверва ли щот аз не повервах. нъл тъй? И не вервам че техния государственъй линусс не може да се русстартира отново. както и не вервам че тоя русски компотър няма бутон за вакуум, казват му ресет, щот като вземе да издува капачката и да се разваля компота, те да вземат да му… Виж още »

Fuck the USA
Fuck the USA

Със сигурност това е краварски саботаж. Тия говедарски копелета явно няма да си седнат на анусите.

Союз-ФГ
Союз-ФГ

Не е забил. Свършил им кюмюра. Щели да да закарат пак при следващия полет до МКС.