Поглед отвътре в първия Google Shop в света

0
26

Google отвори първия си физически магазин в своята история и за негово местоположение избра търговския център на Лондон.

Технически погледнато, магазинът бе отворен на 5 март, но досега компанията не шумеше много около него, тъй като искаше да го направи максимално функционален, преди да се похвали.

Магазинът, наречен Google Shop, се намира в престижна търговска част в сърцето на британската столица и е недалеч от магазините на Apple и Samsung.

В магазина са изложени най-различни джаджи и потребителска електроника с емблематичната марка – от хромбук модели до смартфона Nexus 6 и таблета Nexus 9. Както може да предположите обаче, Google Glass отсъства.

Интересно е, че заедно с продуктите на Google, в магазина присъстват още умните часовници Moto 360 и LG G Watch R, които пък са призвани да покажат възможностите на Android Wear.

Всичката тази техника е придружена от удобни и меки фотьойли и табуретки, където посетителите спокойно могат да седнат и да разглеждат продуктите доста по-дълго, отколкото е прието в един обикновен магазин.

Ако ви омръзне да разглеждате, може да се възползвате от огромния дисплей, на който да видите различни локации с Google Earth или пък да създадете ваши версии на Google Doodle. В магазина има и отделен щанд, демонстриращ възможностите на Chromecast.

Многобройни консултанти са в услуга на купувачите и са готови да им предоставят нужната информация по ненатрапващ се начин. Тук обаче няма алтернатива на Apple Genius Bar.

Декорацията на магазина е с най-различни интерпретации на логото на Google, изработено от различни домакински предмети.

„Вярваме силно в разбирането за това, че преди да купиш нещо, трябва да го пробваш“, казва маркетинговият директор на Google за Великобритания Джеймс Елиас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари