В операционната система Windows 10 е вграден виртуалния асистент Cortana, който може да се използва от всички желаещи. Но твърде малко потребители са доволни от неговата работа.

На фона на слабата популярност на Cortana, американската компания Amazon реши да направи приятен сюрприз на всички Windows 10 потребители, който ще се появи до края на тази година.

Популярният уеб-портал Engadget съобщи, че Amazon възнамерява да прехвърли своя гласов помощник Alexa на Windows 10. Няма как да не отбележим, че именно тази корпорация създаде идеалния ИИ в тази област, който е изключително популярен в САЩ и още много други страни, в които се продават електронни устройства с неговата поддръжка.

Виртуалният асистент Alexa се счита за най-умният гласов асистент в света. Той активно се използва в смарт домовете, носимата електроника, смартфоните, таблетите и още много други електронни устройства. Но засега да се използва този ИИ в компютрите е невъзможно, понеже Amazon не осигурява съвместимост с нито една операционна система.

Но тази година ситуацията ще се промени, понеже Amazon възнамерява да прехвърли Alexa към всички Windows 10 компютри. Притежателите с по-ранни версии на операционната система няма да могат да използват Alexa, понеже те нямат необходимите програмни интерфейси.

За работата на Alexa в ОС Windows 10 ще отговаря технологията Intel Smart Sound.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
KraeniShitФенуточнениеКакво? Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Topuzliev
Topuzliev

И как е определено, че Алекса е най-умният гласов асистент, след като всички анализи твърдят:
1. Google
2. Cortana
и далеч назад Siri и Alexa

Кире
Кире

Това Гугъл ли ти го каза.

Google
Google

Гугъл в момента са най-добри в почти всичко което правят. Най-добри ОС – Андроид/Линукс, най-добър браузър – Хром, V8 JavaScript енджина, най-добрите уеб услyги – Gmail, Translate, Google Drive, YouTube и т.н., списъкът е дълъг.
За асистентите не знам, но не ме и интересуват защото не ползвам такива екстри.

Гошо
Гошо

Google също за много добри в събирането на лични данни и в това да ги продават на трети лица.

Пешо
Пешо

Това е защото другите като Amazon, Apple, Facebook, както и всяка друга компания, не събират данни и не ги продават на трети лица. /s

ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР

Apple не ползват, защото бизнесът им има 0% свързаност с продажба на реклама. Това им е и в лицензионните договори, които за разлика от БОЛШЕВИШКА И МУТРЕНСКА България там имат значение.

Бизнесът на Гугъл е основно в рекламата, на Майкрософт – основно в облачните услуги.

Гугъл са най-големият частен шпионин.

Кольо
Кольо

Която и модерна блондинка да наемете за секретарка, все ще носи повече ползи, от който и да е настоящ гласов асистент.

Панчо
Панчо

Ще прави и много други неща

OZZY
OZZY

Тази Алекса,бира от хладилника носи ли?

Мr.Beam
Мr.Beam

Kaк се казва: Изкувственият интелект е нищо на фона на естествената глупост. Първо асистенти, после тия ИИ ще ви звънят по телефона вместо телемаркетинг главуните(то май вече е факт), след това индийският съпорт ще умре заменен от тия.. и накрая ще става каквото тоя софтуер каже а ние ще сме с по един чип от онази шведска компания и ще слушкаме..
Много розово бъдеще ни чака няма що..

ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР

Ти какво предлагаш, да се върнем в камменната ера? Аз нямам против ти да го направиш, а аз да си създам ИИ. Не бъди ПРОСТ, не бъди служител, създавай!

ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ В СИБИР

Ние не сме господ, но нищо не пречи да си подмомогнем живота и развитието с ИИ. Особено валидно е за професиите, имащи огромен риск от физически натоварвания и травми, както и други здравословни проблеми.

iShit
iShit

Мухаахаха, признай си, че на г*за си викаш вход и Apple са единствените…

уточнение
уточнение

Intel Smart Sound се поддържа от Win 8.1. А марковите дъна (разбирай – различни от Acer) имат в BIOS опция за изключване на Intel Smart Sound, така че при инсталиран Win 7 да може да се ползва звуковата карта.

Какво?
Какво?

Че какво им е на Acer?

уточнение
уточнение

Ами това им е, че клекнаха пред МикроМеките и вече не добавят в BIOS-а на лаптопите си опция за изключване на Intel Smart Sound. И като си инсталираш Windows 7, трябва да го ползваш без звук, защото Intel също ги наведоха и драйвери за ISS за 7-ца няма и няма да има.

Фен
Фен

А баба Кортана остава ли или ще я пенсионират ?

То и това остана, поредния проект на СуперМикроМеките който отива в кошчето за боклук .

Kraen
Kraen

Не мога да се нарадвам! Хахахах