Microsoft съобщи, че съвсем скоро облачното хранилище OneDrive ще получи новата функция „История на версиите“ (Version History). Досега тази функционалност се поддържаше само за файловете на Microsoft Office, но още това лято ще бъде достъпна за видове файлове. Това означава, че ще е възможно да се отменят промените направени в PDF, при редактиране на изображенията, видеата и т.н.

Тази възможност е особено полезна при съвместна онлайн работа върху едни и същи файлове. Колкото повече хора работят с един и същи файл, толкова по-висока е вероятността за допускането на грешки и е добре да има надеждна функция за отмяна на извършените действия.

За използването на новата функция е необходимо да се посети сайта onedrive.com и да се кликне с десния бутон на мишката върху необходимия файл и от контекстното меню да се избере Version History и версията на файла, която трябва да бъде възстановена.

Microsoft сподели, че тази функция се е оказала много желана от потребителите и за нея са гласували 5177 души. Но още по-желана е функцията Файлове при поискване от OneDrive, която е получила 26000 вота и която ще се се появи с есенното обновяване на операционната система Windows 10.

Функцията Version History е обещана още за това лято.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари