Поддръжниците на Тръмп са против решението на Twitter, а Байдън и Хилари го приветстват

6
1052

Съобщението на Twitter, че от 22 ноември тази година забранява публикуването на цялата политическа реклама предизвика огромно вълнение сред американските политици и не само. Така например, мениджърът Брад Парскейл на предизборната кампания на Доналд Тръмп директно обяви решението на социалната мрежа за „глупаво“:

„Twitter току що обърна гръб на стотици милиони долари потенциална печалба, а това е изключително тъпо решение по отношение на акционерите. Дали Twitter ще прекрати да публикува рекламите на различните либерални медии, които сега ще действат без проверки, и по този начин няма да натрупа политически дивиденти срещу демократите?“ – запита Парскейл.

Според предизборния щаб на американския президент, по този начин Twitter предприема още един опит да заглуши гласовете на консерваторите.

„Twitter знае, че президентът Тръмп има най-сложната от досега известните предизборни кампании, която се разгръща онлайн“ – заяви още Парскейл.

Абсолютно противоположното мнение изрази предизборният щаб на бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън, който е претендент за президент, издигнат от Демократическата партия.

От щаба на Байдън съобщиха, че оценяват това, че Twitter „признава необходимостта да не се разрешава поместването на политическа реклама във вид на клевета, което е типично за предизборния щаб на Тръмп„.

Забраната бе приветствана и от Хилъри Клинтън, която призова Facebook да последва примера на Twitter.

Джак Дорси нажежи атмосферата, като каза, че ще съобщи всички подробности на 22 ноември.

Освен някои политици, решението на Twitter бе приветствано и от редица експерти. Аналитикът Карл Милър отбеляза, че за първи път се случва IT гигант да отстъпи назад и да се замисли за своето дестабилизиращо влияние върху обществените институции, които не са в състояние да се адаптират така бързо към съвременните реалности, както това правят интернет компаниите.

Facebook от своя страна не се съгласи с тази теза, а Марк Зукърбърг заяви, че частните компании не трябва да ограничават свободата на словото.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Twitter президента му отрязаха лъжливият език!
Чрез него той ръководи САЩ от леглото си. И когато Мелания не му „пуска“, Apple, Microsoft и др., губят милиарди от своята капитализация.

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

Спират се политическите реклами в цял свят, не само в САЩ. Тази мрежа – Туитър, се ръководи от крайнолеви социалисти и глобалисти, които цензурират и приоритизират органичното съдържание с цел да служи на глобалистката им и социалистическа кауза. Едни реклами излиза извън този филтър и уравновесяват нещата, затова ги спират. Това е предизборен ход в подкрепа на социалистическите кандидати искащи отворени граници и мултикултурализъм, свят без семейства, полове, традиции, култура и история. Тръмп е велик, пред него ти и микроб дори не си!

Lowcow
Lowcow

Марк звукъргърд се чувства неудобно в сегашната администрация, реално единствената важна личност която разчита на Twitter е Тръмп, блатантен политически ритник.

Мирослав
Мирослав

Ха ха ха, чудех се какво е това „блатантен“!
Наложи се да ползвам Google.

DragonSlayer
DragonSlayer

Не е нужно да ползваш Гугъл, за да разбереш, че терминът е използван не на място. Но пък звучи „куул енд фенси“, все пак това е по-важното.

Не
Не

На Запад всички ползват Туитър като основен профил в социалните мрежи и Инстаграм за снимки. Хората масово нямат Фейсбук профили, особено в по-професионалните сфери. Младите не ползват въобще Фейсбук. В България всичко е с поне 10 години назад.