Френските власти разследват вероятността прегряла смартфон батерия като причина за катастрофата на самолета на египетските авиолинии EgyptAir MS804, предава IBTimes, позовавайки се на френския „Льо Паризиен“. Според източник на медията, който участва в разследването на катастрофата, виновна за смъртта на 66 човека, пожарът в пилотската кабина на самолета Airbus A320 може да е започнал, когато помощник-пилота е поставял на местата им своите iPad и iPhone 6S.

Френските разследващи обаче имат друга версия. Основавайки се на информацията, записана от самолета около времето на изчезването му, причината се крие във възникнал случайно пожар в дясната част на самолета, в близост до мястото на помощник-пилота. По данни на The Times, базиращи се на записаните от наблюдателните камери на летище „Шарл де Гол“ вторият пилот е поставил няколко лични вещи над таблото за управление, в близост до мястото, където са били засечени първите признаци на проблеми. Автоматизираната алармена система е засякла наличието на проблеми в близост до десния прозорец на кабината, последвани от предупреждение за дим, издавани от тоалетното помещение и в зоната под пилотската кабина, минути преди самолета да изчезне.

IBTimes уточнява, че информацията, предоставена им от тения източник не е потвърдена от трета страна. От Apple заявяват, че към тях не е постъпвало официално запитване от страна на разследващите власти относно инцидента и не знаят за евентуална връзка между продукти на компанията и изчезналия елемент.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари