Полицията и членове на тайна правителствена организация са се срещали преди атаката над имението на Дотком

1
31

По време на изслушването в съда на полицейски свидетел във Върховния съд на Оукланд беше намесена тайна правителствена организация. Нейни представители са се срещали с полицаите, малко преди атаката

Свидетелят – детективът Грант Уормолд – отказа да назове името на организацията.

Адвокатът на Дотком, Пол Дейвисън, попита свидетелят дали въпросните хора не принадлежат към Разузнавателната служба за сигурност (Ofcanz), на което Уормолд отговори отрицателно. Той отказа да каже също така откъде е била групата, поради „естеството на организацията“. „Работят за правителството“, заяви Уормолд.

Свидетелят е бил назначен за наблюдател на атаката над имението на Дотком от страна на Агенцията отоваряща за организираната престъпност и финансовите измами, след сигнал от страна на ФБР.

Доусън беше разпитан от Кралският съветник по време на изслушванията на Върховния съд, който трябва да вземе решение какво ще е бъдещето на доказателствата, събрани по време на обиска, обявен за незаконен.

Кралският съветник разпита свидетеля относно предварителното разузнаване, което е предхождало атаката, за срещата със служители от Ofcanz, юридическия отдел на полицията, хора от Crown Law Office, представители на американските власти и неназованата група.

Кралският съвеник попита също така какво е наложило използването на специалните полицейски части при ареста, нещо което е изисквало специално разрешение от помощник-комисар. Служителят, одобрил включването на групата е Малкълм Бърджис, директор на Ofcanz.

Адвокатът на Дотком отбеляза, като странен факта, че човекът, който е изисквал включването на специалните части е също така, човекът одобрил въпросното включване. Уормолд, от своя страна, заяви, че не вижда нищо необикновено в това. Той допълни също така че специалните части са били извикани, тъй като една от целите на атаката е било да се попречи да бъдат заличени доказателства, които биха помогнали в делото. Уормолд заяви, че хората от групата са единствените полицаи в страната, които са обучени да водят акции от хеликоптер, а и хеликоптерът е щял да помогне в случай, че Дотком реши да бяга с някоя от луксозните си коли. Той припомни, че Дотком е бил спиран от пътната полиция за превишена скорост.

Това е станало, когато се е движил със 149 км/ч при ограничение на скоростта от 50 км/ч. Уормолд каза, че 30-те въоръжени полицаи са били повикани, понеже Дотком е бил видян на снимки с огнестрелно оръжие в ръце.

Той заяви, че застава зад предварителната си оценка на риска, като цитира оплакване от страна на бивш служител в имението Коутсвил, който е бил заплашван от Дотком, че ще бъде наранен или убит, когато е отказал да напусне имението при своето уволнение.

Дейвисън каза, че не е било подадено оплакване във връзка със заплахите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари