fbpx
22.1 C
София

Полицията на Великобритания разкри биткойн мина в предполагаема оранжерия за марихуана

Най-четени

Полицията на Обединеното кралство е нахлула в промишлена зона извън Бирмингам заради подозрения, че в нея се помещава закрита оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщават от CNBC. Полицаите обаче са били изненадани да открият на мястото широк набор от техника за копаене на биткойни, която незаконно е черпела електричество от енергопреносната мрежа.

Поради опасенията си полицията наблюдава множество хора, влизащи и излизащи от сградата през целия ден, като още забелязват наличието на обширна вентилация и окабеляване. Органите на реда също така твърдят, че дрон е успял да засече големи количества топлина, излизащи от сградата. Тъй като вътрешните ферми за канабис използват системи за оглеждане с нагряващи лампи, както и се нуждаят от значително охлаждане, полицията на Великобритания е решила, че се занимава с типичен случай на отглеждане на марихуана в оранжерия.

С какво действително си имат работа, полицаите разбират, когато откриват стотици машини Antminer S9, генериращи огромно количество топлина, докато през това време са работили за генериране на криптовалута.

Органите на реда заявяват, че криптовалутната мина на практика е откраднала електрическа енергия на стойност хиляди британски лири. Потвърждение за това са получили след съвместна справка и с местния доставчик на електрическа енергия, Western Power Distribution, който също е отчел по-рано липсите. 

Следователите допълват, че са били информирани са много хора, посещавали сградата през целия ден, като в крайна сметка полицейски дрон е засякъл огромно количество топлина, излъчвана от сградата.

“Мястото притежаваше всички отличителни белези да служи за отглеждане на канабис, но се оказа, че това е втората подобна крипто мина, която сме срещали в Уест Мидланд”, казват представители на органите на реда.

Цялото компютърно оборудване, използвано за целите на добива, е било иззето, но не са извършени арести, съобщиха органите на реда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини