Полицията на Дубай поръча партида електрически пикапи Tesla Cybertruck

12
2078

Полицията на Дубай (ОАЕ) обяви в своята Twitter страница за закупуването на партида от новите електрически пикапи Tesla Cybertruck, които ще се използват за патрулиране в големия град.

Купето на този електромобил е направено от същия материал, който се използва в ракетите на SpaceX. Направената наскоро компютърна симулация показа, че неговите аеродинамични характеристики не са лоши, а ускорението от 0 до 100 км/ч само за 2,9 секунди може да притесни редица притежатели на спортни автомобили.

Електромобилите Tesla Cybertruck ще бъдат доставени в Дубай веднага след началото на тяхното серийно производство. Властите на Дубай дори публикуваха изображение на електрическия пикап, на който вече са поставени полицейските надписи – ”#CyberTruck Dubai Police – 2020”.

Интересното е, че Дубай нарича ръбестия пикап на Илън Мъск „трапецовиден“. И така, един или няколко от тези „трапецоиди“ ще бъдат включени в Елитния патрул на Дубай, в който вече участват Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, Bugatti Veyron, Ferrari FF и Lamborghini Aventador. А само преди няколко дни полицейското управление на Дубай съобщи за закупуването на модела Mercedes-AMG GT 63 S с максимална скорост 350 км/ч.

Tesla не съобщи точната дата на началото на продажбите на CyberTruck. Въпреки неудачната, а според някои анализатори изключително удачната презентация, за по-малко от една седмица предварителните продажби за закупуването на Tesla Cybertruck превишиха 250 000.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

К’ат ги пекне онова ти ми пустинно слънце,
и кат набичат климатика до дупка,
ще става за почетна обиколка от ел. колонка до ел. колонка.
А пясъка ще изчисти ръбовете 😉

Dave
Dave

С 500 мили рейндж със сигурност ще има повече от сегашните им патрулки – Ламбота с по 150-200мили реиндж.

Чип за зеле
Чип за зеле

Арестантите в ремаркето ли ще ги държат?

PROXIMO
PROXIMO

това не е кола за 2ма нито за 4ма 1ви ред има място за 3ма, 2ри поне за още толкова.

Симеон
Симеон

всъщност е за 5.2 отпред и 3 отзад

МъдиУотърс
МъдиУотърс

По-ефикасно от ламбо

Хаджи Ставри
Хаджи Ставри

А защо не поръчат Ривиан? Пикапа е също толкова бърз, къде по-красив и т.н.
Това мирише на реклама нещо а Дубай купува тия измишльотини както спортните коли така и оня ховъркоптер само за да се покажат колко са технологични и модерни.
Ама на.. лесни пари за глупости се харчат с лекота.
Иначе, тая дизайнерска недомислица на Найлон Мъст ще има поръчки по същата логика по която бе луднал света да купува Хамъри или Тойота Приус или айфон едно..

Dave
Dave

Какво е това риванол? Нещо май беше за разтривки? Да не намекваш че е някой комплаянс прототип който никога няма да види бял свят както всички останали???

Хаджи Ставри
Хаджи Ставри

Е то и за супер камиона на тесла само плямпат и за мега спортното им купе ама… Римак е на пътя, а никола тръкс си ги произвежда и продава.. Ама всяка втора новина не е за тях..
Интересно, на теб на процент ли ти плащат да ги възхваляваш или просто си влюбен в Мъск?

tnt
tnt

докато има риби, ще има и рибари.

Мишо
Мишо

От къде полицията в Дубай има толкова $$$? Или си върши супер съвестно работата и успява да си събира глобите или много я обичат и получава подаръци 🙂

Алекс
Алекс

В Саудистка Арабия, са толкова богати че не се плаща данък общ доход. Т.Е. не се облагат частни лица, та модернизацията на полицията . А това с бързите коли не е изхвърляне от страна полицията а е защото над 80% от нарушителите се движат с най-бързите коли на пазара. Налага се някак да ги стигат.