Полицията на Дубай поръча партида електрически пикапи Tesla Cybertruck

12
2242

Полицията на Дубай (ОАЕ) обяви в своята Twitter страница за закупуването на партида от новите електрически пикапи Tesla Cybertruck, които ще се използват за патрулиране в големия град.

Купето на този електромобил е направено от същия материал, който се използва в ракетите на SpaceX. Направената наскоро компютърна симулация показа, че неговите аеродинамични характеристики не са лоши, а ускорението от 0 до 100 км/ч само за 2,9 секунди може да притесни редица притежатели на спортни автомобили.

Електромобилите Tesla Cybertruck ще бъдат доставени в Дубай веднага след началото на тяхното серийно производство. Властите на Дубай дори публикуваха изображение на електрическия пикап, на който вече са поставени полицейските надписи – ”#CyberTruck Dubai Police – 2020”.

Интересното е, че Дубай нарича ръбестия пикап на Илън Мъск „трапецовиден“. И така, един или няколко от тези „трапецоиди“ ще бъдат включени в Елитния патрул на Дубай, в който вече участват Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, Bugatti Veyron, Ferrari FF и Lamborghini Aventador. А само преди няколко дни полицейското управление на Дубай съобщи за закупуването на модела Mercedes-AMG GT 63 S с максимална скорост 350 км/ч.

Tesla не съобщи точната дата на началото на продажбите на CyberTruck. Въпреки неудачната, а според някои анализатори изключително удачната презентация, за по-малко от една седмица предварителните продажби за закупуването на Tesla Cybertruck превишиха 250 000.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари