Половината от собствениците на смартфони използват устройствата си по пет часа на ден

4
23

Анализаторите от Counterpoint Research публикуваха някои резултати от научни изследвания, посветени на използването на смартфоните по света.

Според данните на експертите, в момента почти половината от населението на планетата има смартфони, а годишните разходи на хората за закупуване на тези устройства надхвърлят 370 милиарда долара.

Само за десет години, смартфоните се превърнаха в неразделна част от живота на съвременните хора. Те използват апаратите за телефонни разговори, гледане на информация в интернет, за работни цели и др. Потребителите прекарват повече време пред смарт-телефоните (средно повече от пет часа на ден), отколкото пред всяко друго устройство. При това, жителите на развиващите се страни по-често се обръщат към смартфоните, отколкото в развитите региони.

Всеки четвърти собственик на „интелигентен“ телефон го ползва над седем часа на ден. За потребителите, смартфонът – това е работен инструмент или основно средство за достъп до цифрово съдържание, отбелязват анализаторите.

Смартфоните в по-голяма степен се използват за игри и влизане в интернет: 64% и 62% от анкетираните говорят именно за това. Гласовите повиквания (третата по използване сфера на смарт-телефоните е 56%) най-често се правят от жителите на развитите страни, като Германия и Япония, докато в развиващите се региони на Африка и Азия предпочитат кореспонденция чрез SMS и интернет-месиднжърите, които се ползват от 54% от участниците в проучването.

Гледането на видео е на пето място сред най-популярните приложения за смартфони. Комуникацията в социалните мрежи в тази класация се намира на шеста позиция.

Повече от половината от анкетираните в развитите страни, са се абонирали за онлайн услуги и предоставяне на цифрово съдържание (Netflix, Amazon Prime и други подобни). Приложенията за цифрови разплащания и електронни портфейли са все по-популярни в развиващите се пазари, благодарение на удобствата, които те предоставят.

В проучването също така се посочва, че Apple е влязла в трите най-добри марки, чиито смартфони потребителите биха искали да закупят, заменяйки техните устройства. Е, лидерството на Apple се проявява във всички региони, които са проучени от анализаторите на Counterpoint Research.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
SLAYERboboИме Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bobo
bobo

„При това, жителите на развиващите се страни по-често се обръщат към смартфоните, отколкото в развитите региони.“
Е как така?

„Всеки четвърти собственик на “интелигентни” телефони се ползват ги над седем часа на ден.“
???

Име
Име

Не зная отговора на вторият ви въпрос и все пак, на първият – една настолна конфигурация или лаптоп струват повече от един бюджетен телефон, който осигурява връзка със света.

bobo
bobo

Аз не искам отговори на въпроси. Двете изречения нямат граматичен смисъл. Прочетете ги отново и ще намерите грешките. Аз не искам отговори на въпроси.

SLAYER
SLAYER

Тука хората който (силно казано) пишат статии нито са технологично грамотни нито граматично.

Предложете ми някакъв сайт за ИТ новини, че тука е много зле вече. Благодаря!