Помните ли холандското биткойн семейство? Ето как тези хора живеят днес

24
38408

Диди Тайхуту и неговото семейство през 2017 година привлякоха вниманието на криптовалутната общност, а и на целия свят, когато продадоха всичкото си имущество, за да си купят биткойни и евентуално да станат милионери. CNBC съобщи, че те и до днес не желаят да използват банкови сметки и предпочитат биткойните.

На пръв поглед, да продадеш всичко, включително и детските играчки, за да купиш биткойни и да водиш живот бе някакви особени материални ценности изглежда безотговорно и дори безумно. Особено, като се има предвид, че Тайхуту е бил известен IT специалист с успешен бизнес, с който е осигурявал цялото си семейство.

Но след като неговият баща умира от рак, неговата смърт накарала Диди да преосмисли своя живот. Той убедил жена си да продадат всичко, което имат и да си купят биткойни при тогавашната цена от $1000 за 1 BTC.

За изминалото до днес време семейството е посетило над 40 държави от целия свят. Вместо да стоят затворени в своето жилище, те предпочитат да пътешестват със своята каравана, украсена с логотипите на основната криптовалута.

Семейство Тайхуту от три години наблюдава големите промени в цената на биткойна – от неговия стремителен ръст през 2017 година, срива през 2018-та и сегашното му потресаващо възстановяване.

Интересно е, че когато цената на биткойна падна от почти $20 000 през 2017 година до $3200 през месец декември 2018-та, семейството активно е започнало да купува биткойни и по този начин е попълнило своя криптовалутен портфейл.

Към днешен ден семейство Тайхуту пътешества където си пожелае и счита, че цената на биткойна ще расте,

3.3 9 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари