Instagram

Нямаше късмет канадската ферма Bogle Seeds, специализирана в производството на слънчоглед. The Verge съобщи, че Топ-блогър е качил в Instagram нейни снимки, с което предизвикал масово явление.

Фермата за слънчоглед Bogle Seeds в Хамилтън, Онтарио трябваше да огради полетата си, за да спре хората. Причината е, че след публикацията на нейна много хубава снимка в Instagram, във фермата пристигнаха 7 000 автомобила и 15 000 души. Образува се опашка от няколко километра. Фермерите измислиха нещо хитро – започнаха да вземат по $7,5 на човек, но не можаха да се справят с наплива.

Към обед по полето ходеха ужасно много хора. Те не искаха да слушат нашите помощници и не искаха да плащат влизането. Ние ги помолихме да си заминат, но един от тях ми каза, че ще направи това, само ако го набия. Това е ужасно“ – каза Брад, собственикът на фермата Bogle Seeds.

Този сравнително нов тип на масово разпространение получи името „вирусни снимки“. Те имат почти еднаква перспектива, оформени са по един и същи начин и въпреки добрите намерения, нанасят сериозни щети.

Към днешен ден фермата Bogle Seeds с приблизително 1,4 милиона големи слънчогледа е вече затворена за посещения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари