Популярното в YouTube видео на орел, отвличащ дете, се оказа измама

0
40

Във вторник мрежата беше разтърсена от видеоклип, показващ как орел прави опит да отвлече малко дете, играещо си на зелена поляна в Монреал. Каченият в YouTube клип бързо набра популярност и се закотви на първите места във всички класации. Към момента са набрани близо 15 милиона гледания, но в крайна сметка се оказа, че всичко е било измама, съобщи Digital Trends.

Идеята за шашмата, както и нейното изпълнение, е на трима студенти по компютърен дизайн от Канада. Тя всъщност е част от тяхна курсова работа, която е имала за цел да покаже уменията им в областта на компютърните симулации. Очевидно студентите са свършили добре работата си, щом успяха да заблудят милиони зрители по целия свят.

Още в началото по-наблюдателни коментатори отбелязаха, че орелът изглежда различно в отделните сегменти на клипа, но масата от хора изобщо не заподозря измамата.

Сценарият на клипа е доста драматичен, но с щастлив финал. Ниско летящ орел атакува малко дете и опитва да го отвлече, мислейки го за дребно животно. Птицата обаче не успява да се издигне заедно с детето и в крайна сметка се отказва и отлита без плячката си. Последният кадър е близък план на детето, което изглежда разстроено, но невредимо.

Ако все още не сте видели въпросния клип можете да го направите това по-долу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари