Пореден играч изхвърлен от Олимпиадата заради ксенофобски туит

0
39

Швейцарският футболист Мишел Морганела (играч на италианския Палермо) беше изхвърлен от Олимпийските игри заради расистко и ксенофобско съобщение в Туитър.

Шефът на швейцарския олимпийски комитет Жан Жили заяви, че Морганела – член на отбора по футбол на страната – е с отнети олимпийски акредитации. Изгонването на футболиста идва преди важния последен мач от груповата фаза на швейцарците срещу отбора на Мексико. Жили заяви, че играчът е накърнил достойнството на футболистите от южнокорейския тим, както и на южнокорейския народ.

Впоследствие Морганела заяви: „Направих огромна грешка след негативния за нас резултат. Искам да се извиня на южнокорейския народ и на отбора по футбол, а също така и на швейцарската делегация и швейцарския футбол като цяло. Поемам напълно вината си и последствията за своите действия“.

Швейцарският вестник Le Matin публикува изображение с туита на футболиста от акаунта му. Малко по-късно профилът му в социалната мрежа бе премахнат.

Двадесет и тригодишният футболист е вторият олимпийски спортист, изгонен за обиден коментар в Туитър.

Миналата седмица гръцката състезателка по троен скок Вула Папахристу бе изгонена от Олимпиадата след публикуването на обиден коментар относно африканските имигранти.

„Южнокорейците са слабоумни идиоти“ (груб превод, от английски език).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари