fbpx
0.8 C
София

Пореден рекорд: цената на акциите на Tesla прехвърли $900

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Днес цената на акциите на Tesla на борсите за кратко време прехвърли психологическата бариера от $900 за една TSLA. Това се случва за първи път в историята на автомобилната компания на Илън Мъск.

Борсовите котировки на акциите на Tesla непрекъснато растат от началото на месец ноември миналата година, когато комитетът S&P Dow Jones Indices обяви за намеренията си да включи автомобилната компания на Мъск в рейтинга S&P 500. Последно време Tesla демонстрира завидни успехи, което съвсем нагледно се отразява в цената на нейните ценни книжа. Според борсовата сесия от 26 януари курсът на акциите е $880,80 за една TSLA, като ръстът на цената в сравнение с предишната сесия е 4,03%.

Едновременно с това собственикът и генерален директор на Tesla Илън Мъск, който притежава около една пета част от всички акции на компанията (това е и неговият основен капитал), продължава да е на първо място в рейтинга на най-богатите хора на планетата и продължи да се отдалечава от Джеф Безос и другите милиардери. Bloomberg съобщи, че към днешен ден финансовото състояние на генералния директор на Tesla възлиза на 209 милиарда долара.

Според прогнозата на инвестиционната компания Oppenheimer, в близките дни цената на акциите на Tesla ще достигне до $1036 за една TSLA. Да напомним, че утре, на 27 януари, Tesla ще публикува своя годишен финансов отчет за 2020-та година. Аналитиците на Уолстрийт очакват рекордни показатели на тримесечните и годишните приходи. Засега 2020 година е първата година в историята на Tesla, която компанията приключва с тотална печалба.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини