Поредна спортна организация обяви, че влиза в света на криптовалутите. През миналата седмица английският елитен футболен клуб „Уотфорд“ обяви съвместна инициатива с един от главните си спонсори – Sportsbet.io – за популяризирането на биткойн революцията сред феновете на клуба.

По силата на това споразумение, на ръкавите на официалните фланелки на футболистите ще стои логото на биткойн. Освен това, клубът ще предлага различни фен артикули и услуги на привържениците си срещу биткойни. Основната мисия на програмата обаче е образователна – да запознае феновете на „стършелите“ (с каквото прозвище е известен футболен клуб „Уотфорд“) с криптовалутите и стимулира използването им.

„Някои от най-големите предизвикателства, пред които ние и други се изправяме е да стимулираме вниманието и да разсеем често срещаните митове около криптовалутите, както и да образоваме обществеността за преимуществата и възможностите, които дават те“, споделя в официално изявление Джъстин Ле Брок, шеф на маркетинга в Sportsbet.io. „Партньорството ни с „Уотфорд“ бележи огромна промяна в традиционното спортно спонсорство, и добавяйки логото на Биткойн, ние се надяваме, че това първо подобно партньорство в света ще създаде повече заангажираност около криптовалутите“.

„Поставянето на логото на Биткойн на екип от Премиърлийг е нещо, което предизвиква приетите норми. Ние сме развълнувани за партньорството и потенциала за провеждането на нов глобален диалог, който нашия клуб може да стимулира“, заявява на свой ред председателят и изпълнителен директор на футболния клуб Скот Дъксбъри.

Тази стъпка на „Уотфорд“ не е непозната за света на спорта и по-конкретно на футбола. Вече ви разказахме за придобиването на футболен клуб от Сегунда дивисион от блокчейн компания. Преди година, два от най-големите клубове в света – италианският „Ювентус“ и френският „Пари Сен Жермен“ подписаха сделки за сътрудничество с блокчейн платформата Socios.com, чрез която те ще предлагат на своите привърженици специални фен токени. Подобно партньорство беше анонсирано в началото на този месец и между Атлетико (Мадрид) и Chiliz, компания, събираща заедно света на спорта и този на цифровите монети.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
windows 8.1
windows 8.1

Целта на атаката върху нап било 🗽 да превземе 💻 на нап –
🗽 иска още 💴 от поробеният ес – бг дълг ще се плаща от германци – няма бг лош мат’рял.

Имаме предложения от други държави да ни защитават от хакери.

Разговорът започвал от няколко стотин милиона нагоре.

Както във всяка борба с престъпността се опираме на гражданите, заяви премиерът.

windows 8.1
windows 8.1

Явно 🗽 готвят майдан в бг CPEЩУ ЕC – ако не плащаш такса спокойствие на 🗽 даните на нап изчезват -> няма данъци -> почва гражданска война с няколко от цpy и хиляди бг държавни служители.