Поредното гръмко уволнение в Apple

0
28

Агенция Bloomberg, позовавайки се на достоверни източници съобщава, че ръководството на Apple е уволнило мениджъра Ричард Уилямсън, ръководил екипа, разработил новата картографска услуга на компанията.

Припомняме, че iOS 6 бе първата мобилна операционна система на Apple, в която като картографско приложение се използва собствена разработка на компанията, а не Google Maps (които присъстваха още от първия iPhone). Новите карти на Apple веднага предизвикаха остри критики сред потребителите заради неточности при изобразяването, липсата на маршрути на обществения транспорт в много градове и други дефекти. А в повечето страни картите са на практика безполезни.

През октомври Apple съобщи за оставката на вицепрезидента по разработването на iOS, Скот Форстол, който също отговаряше за новата картографска услуга. По-късно се появиха слухове, че причината за уволнението е бил отказът му да подпише отворено писмо с извинения, адресирано до потребителите на мобилните устройства на Apple. В крайна сметка писмото бе подписано от ръководителя на компанията – Тим Кук. След това Apple натовари с трудната задача по усъвършенстване на картите ръководителя на интернет-услугите, Еди Кю.

Bloomberg съобщава, че инициатор за уволнението на Ричард Уилямсън е бил именно Кю, който е решил изцяло да смени ръководството на звеното. В момента той постоянно се консултира с експерти в областта на картографските технологии, за да коригира грешките и пропуските в картите.

Apple отказа да коментира тази информация на Bloomberg, отбелязвайки само, че компанията се опитва да подобри услугата за потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари