Поредното дело за патенти: този път FujiFilm съди Motorola Mobility

0
46

Японската фото компания FujiFilm поведе дело в САЩ срещу Motorola Mobility за предполагаемо нарушение на четири патента в технологиите на дигиталните камери и фотографията.

Проблемът започнал още през април, 2011-та, когато за първи път FujiFilm отбелязали, че Motorola Mobility (сега притежание на Google) нарушава четири патента.

Според FujiFilm двете компании имали доста срещи лице в лице за да изгладят отношенията и да изяснят лицензните проблеми, но явно FujiFilm не са харесали решенията и сега повеждат дело. И трите компании (FujiFilm, Motorola Mobility и Google) отказват да коментират делото към този момент.

Патентите се отнасят до технологии, които 1)позволяват на телефона да снима цветни снимки и да ги обръща към монохромни; 2)телефонен метод за пренасяне на данни; 3)система за разпознаване на лица и 4)обработването на изображения с висока резолюция към такива с по-ниска.

В архива на делото в съда в Сен Хосе, FujiFilm твърди, че известен брой устройства на Motorola Mobility, включително Droid X, Razr Maxx, Droid Bionic и Xoom, нарушават някои или всички, засегнати в делото, патенти. Японската компания търси обезщетение за нарушението на патентите и наказание за фирмата производител на мобилни телефони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари