Порше разкри повече за електромобила си Taycan

5
1944
Порше сподели нови подробности за своя първи серийно произвеждан електромобили Taycan, който е специално проектиран да може да работи и в зимни условия.

Уеб порталът Electrek съобщи, че компанията Porsche е получила само от Норвегия над 3000 поръчки за закупването на електромобила Taycan. Норвегия е един от най-големите пазари за електромобили в Европа. За новия електромобил се предлага зимен пакет, включващ отоплението на всички седалки, подгряване на волана, като и много добро отопляване на купето.

Според тази информация, серийно произвежданият електромобил Porsche Taycan на практика по нищо няма да се различава от прототипа Mission E, представен през 2016 година на автосалона в Париж. Разликата е само в поставените стандартни задни врати със стандартно отваряне. Леко е подобрена и аеродинамичната форма на електрическия автомобил.

Поточните линии за производството на Porsche Taycan ще бъдат задействани в края на тази година. Новият електрически автомобил е оборудван с два електромотора – по един на предната и задната ос, подобни на тези, използвани в спортния прототип Porsche 919 Hybrid. Общата мощност на двигателите е 600 конски сили. Акумулаторният блок е с капацитет 90 KWh, а автомобилът разполага с 22 KW зарядно.

Porsche Taycan се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а пробегът с едно зареждане достига 500 км.

Началната цена на Porsche Taycan е $85 000. Ще има различни версии на електромобила.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ало Ало
Ало Ало

С тази цена ще си го позволят само мутрите, които заграбиха и продадоха всички активи в България! С тези пари си купуват жени, които го играят като платени проститутки, сега му викат „жени с батка“.

Ehhhh Porsche
Ehhhh Porsche

Цената си е като за Порше. Тази марка никога не е била символ на средностатистическия човек. Немците си имат друга марка за тези хора WV. Забелязал съм,че хората коментират цените на стоките повече отколкото заплатите които взимат. $85000 са много пари както за нас, така и за повечето европейци, разликата е, че с техните заплати могат да си позволят стоки (коли и то нови) от средния ценови клас. Ние обаче само си мечтаем и за двата вида автомобил. В този отворен пазарен свят, логично е да искаме увеличаване на доходите ни, защото това може и да стане, но няма как… Виж още »

Иван
Иван

Ко туй WV, ва? ВагенФолкс?

Капитализъм
Капитализъм

Народната кола.

Капитализъм
Капитализъм

Народната кола