Посетители принудили RusLeaks да премине към анонимната мрежа I2P

0
26

Руският вариант на WikiLeaks – сайтът RusLeaks премина към анонимната мрежа I2P. Промяната се наложила, тъй като сайтът, замислен като средство за независими разследвания на корупция, започнал да се ползва от посетителите за търсене в базите му данни на информация за себе си, роднини и приятели. В резултат на това, използвайки сайта не по предназначение, потребителите натоварвали сървъра излишно и той вече не отговарял на изискванията.

Сега създателите на проекта обмислят формата, в която той ще продължи да работи. В момента сайта е преместен в анонимната I2P мрежа, достъпът до която изисква инсталиране и конфигуриране на специален софтуер. Това ще спомогне за опазване на ресурсите от случайни посетители, търсещи информация само от любопитство. За тези, които искат да използват проекта по предназначение, той е на разположение на адрес: rusleaks.i2p.

В бъдеще създателите планират да въведат ограничения на достъпа до сайта: по искане, до него ще бъдат допускани правозащитни и антикорупционни организации. Дали ще бъде отворен за всички или не – това все още не е решено.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари