Посланието на Google бе разгадано за 9 часа

0
3422

Всяка година Google измисля някаква главоблъсканица, свързана с конференцията за разработчици Google I/O. Така стана и тази година – в сайта на интернет гиганта се появи пъзела Collaboration of the Cosmos.

Посланието бе анонсирано в Twitter страницата на Google Developers:

„Междугалактическата сателитна мрежа за нашата комуникационна система престана да работи. Всички ние заедно можем да възстановим сигнала и да разберем какво е специалното съобщение, което ще види цялата галактика. Можем ли да разчитаме на вас?“.

Този път Google предложи на разработчиците да работят съвместно върху главоблъсканицата и след като се събера достатъчен брой хора се появи възможност за завършване на мисията.

Разработчиците решиха тази задача за 9 часа и видяха шифрованото послание. В него се казва, че събитието Google I/O ще протече от 12-ти до 14-ти май тази година в Shoreline Amphitheatre в град Маунтин Вю, Калифорния.

Очаква се, че на конференцията Google ще представи следващото голямо обновяване на мобилната операционна система Android, което вече се тества в смартфоните Google Pixel. Има голяма вероятност да бъде представена и предварителната версия на ОС Android R, която още в началото ще бъде достъпна за смартфоните на Google и на други производители на мобилни телефони, включително Xiaomi, Essential и Sony. Официалното представяне на Android R се очаква в края на лятото.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за