Последните актуализации за Windows 10 могат да забавят компютъра ви

6
890

Няколко от последните кумулативни актуализации за Windows 10 влияят сериозно върху бързодействието и работата на компютрите, на които са инсталирани.

Според портала Windows Latest, актуализациите на Windows 10 KB4535996, KB4540673 и KB4551762 могат значително да забавят зареждането на вашия компютър.

Докато KB4535996 е незадължителна актуализация и за нея вече е известно, че създава и други проблеми с Windows 10, останалите две са стандартни актуализации, което означава, че повечето от вас навярно ги имат инсталирани на компютрите си.

Тези актуализации не само правят компютрите по-бавни при зареждане при стартиране, но и някои хора забелязват, че устройствата им работят много по-бавно от преди – например отнема им твърде много време за зареждане на приложения или отваряне на папки.

Не всички ще бъдат засегнати от тези проблеми, но при своите тестове, от портала Windows Latest откриха, че Windows 10 KB4535996 е особено проблемен със забавянето на различните компютри.

Нови проблеми с Windows 10 KB4551762

Windows Latest също отчита проблеми с производителността с актуализацията на Windows 10 KB4551762. Тази актуализация, която е предназначена за потребители, използващи версиите на Windows 10 1903 и 1909 (двете най-нови версии на Windows 10), създава необичайно високо натоварване на процесора и твърдия диск на компютъра, което от своя страна може сериозно да повлияе работата.

Едно от най-големите притеснения около Windows е, че KB4551762 се представя като важна актуализация, която би трябвало да внесе редица подобрения и да отстрани много грешки в операционната система, създадени от предишни злополучни актуализации и грешки в кода. Именно затова и Microsoft, и технологичните портали насърчават потребителите да я инсталират.

Потребителите в секцията за коментари на Windows Latest, както и форумите за поддръжка на Microsoft и Reddit, се оплакват от всевъзможни проблеми, които компютрите им проявяват след инсталирането на актуализацията, като сред тях влизат значително забавяне на началното зареждане, системни сривове и страховития син екран на смъртта.

Някои потребители също така заявяват, че самата актуализация трудно се инсталира и вместо това показва съобщения за грешка. Изглежда това може да е скрита благословия за тези, които все още не са инсталирали злополучния ъпдейт.

Как да отстраним тези проблеми?

За всяка от тези дефектни актуализации на Windows 10, най-лесният начин за отстраняване на проблемите, които са предизвикали, е като деинсталирате сами актуализации. След деинсталирани потребителите съобщават, че проблемите са изчистени.

За щастие, процесът по деинсталиране на актуализации в Windows 10 е доста прост. Необходимо е просто да отворите приложението „Настройки“ (иконата с назъбено колело в менюто „Старт“ или чрез натискане на Windows бутона и буквата I на клавиатурата), след което трябва да щракнете върху „Актуализиране и защита“.

От появилия се прозорец, щракнете върху „Актуализация на Windows“ в лявото меню, след това „Преглед на историята на актуализациите“. Кликнете върху „Деинсталиране на актуализации“, след което изберете номера на проблемната актуализация, за да я деинсталирате. След това би следвало проблемите да са отстранени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари