fbpx
-0.2 C
София

Последните научни открития показват, че пътуването във времето е невъзможно

Най-четени

Хонконгски учени твърдят, че са доказали по научен път невъзможността да бъдат осъществявани пътувания във времето. Това, което прави прескачането напред и назад във времето невъзможно е ограничението в максималната скорост, което не може да бъде заобиколено, информира DigitalTrends.

Физици от Хонконг са направили експеримент за да установят каква е максималната скорост, която могат да достигнат фотоните. Резултатите са показали, че скоростта е ограничена до нива, които не позволяват да бъде осъществено пътуване във времето. Учените са установили, че теорията на Алберт Айнщайн, в която се твърди, че нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината, важи дори за отделните фотони – най-малките частици, които съставят светлинните лъчи.

Ръководителят на изследователския екип Ду Шенгванг решил да провери теорията, че фотоните биха могли да се движат и по-бързо от светлината. Той измерил тяхната скорост и установил, че те не са изключение от законите, които ръководят вселената. Според тях, нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината.

Ограничението в скоростта прави невъзможни всякакви опити за пътуване във времето.

Резултатите от труда на хонконгските физици са публикувани в американското списание Physical Review Letters. Целта на учените е била да се сложи край на спора, свързан с възможността за пътуване във времето. Тази тема е застъпена в много фантастични филми, сред които влиза и „Завръщане в бъдещето“.


Док Браун е отказал да коментира откритието на хонконгските учени


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини