Последният сезон на Game of Thrones спечели 10 награди Еми, а Чернобил – 7

3
1479

Финалният сезон на Game of Thrones получи изключително смесени реакции. Предимно зрителите бяха разочаровани, като някои бяха изпълнени с разочарование и дори гняв, а други се примириха, че едва ли има по-удачен начин да приключи великата сага.

HBO дори получи скандална петиция от много зрители по света, които искат телевизията да преработи финала на сериала, като направи нов осми сезон.

Независимо от смесените реакции обаче, осмият сезон на Игра на тронове спечели цели 10 награди „Еми“.

Основните награди Еми се раздават на 22 септември, тоест следващата неделя. Преди самото събитие обаче беше церемонията по награждаването Creative Arts Emmy Awards, която се проведе през уикенда в театъра на Microsoft в Лос Анджелис, като продуцентите Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс, работили по Game of Thrones спечелиха най-много награди.

Игра на тронове получи цели десет номинации. Те бяха съответно:
  • Изключителен звуков монтаж за комедия или драма
  • Изключителни специални визуални ефекти Изключителни фентъзи / Sci-Fi костюми
  • Изключителен грим за сериал с една камера
  • Изключителна каскадна координация за драматични сериали, лимитирани серии или филми
  • Изключителен дизайн на основното заглавие
  • Изключителна музикална композиция за сериал
  • Изключителна актьорска игра за драматичен сериал
  • Изключителен музикален подбор за комедия или драма
  • Изключителни визуални ефекти за драматични сериали, заснети с една камера

Вероятно ви прави впечатление, че всички изброени награди се отнасят повече за самата продукция и процеса по създаване на сериала, като не обхващат зрителския отзив. Но дори и най-разгневените потребители от незадоволителния финал на фентъзи епоса, не могат да не се съгласят, че в изключително мрачните епизоди на осмия сезон, качеството на продукцията никога не е било ниско. Ако сте гледаи епизода The Last Watch, определено трябва да сте впечатлени от изумителната обработка и специални ефекти, които са отнели стотици часове работа. Така че наградите определено са заслужени.

Вторият победител в Creative Art Emmys беше сериалът „Чернобил“. Той спечели 7 награди, включително за „невероятна снимкообработка при заснемане с една камера“ и „изключителни визуални ефекти“.

Game of Thrones получи общо 32 номинации, което направи HBO телевизията с най-много номинации тази година – общо 137 от всички продукции на компанията. Game of Thrones получи и номинация за най-добър драматичен сериал, а звездите Кит Харингтън и Емилия Кларк бяха номинирани съответно за най-добри главен актьор и актриса в драматичен сериал. Актьорите в поддържащите роли, включително Питър Динкладж, Софи Търнър и Мейзи Уилямс, също бяха номинирани.

Победителите в категорията, ще бъдат оповестени следващата неделя, когато е официално раздаване на наградите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тараф
тараф

„Последният сезон на Game of Thrones“ е пълен провал!

До "До коментиращите"
До "До коментиращите"

даже когато някои иска да опише нещо по зле от пълен провал трябва да каже сезон 8 GoT 😀

Джон
Джон

Очаквах мн повече от всички други серии и сезони но напротив…почти скучен и мн слаб, ама много жалко толкова години в очакване!