Последният ъпдейт на Windows 10 разваля Edge и Старт менюто

12
2556

Windows 10 продължава да тормози потребителите си с непрекъснатите си проблеми и корекции за тях. Последната кумулативна актуализация KB4517389 въвежда нова партида проблеми – Вграденият браузър Edge на Microsoft вече е счупен, като проблемите със стартовото меню се връщат. Освен това, някои потребители сигнализират и за грешки по време на инсталацията на новата актуализация, както и проблеми при boot.

Microsoft определено удари връх с проблемите в своята настолна операционна система. Припомняме, че проблемите започнаха от голямата актуализация през май, 2019 г. След нея, първите проблеми бяха именно със старт менюто. В следващите месеци, от компанията пуснаха повече от дузина актуализации, които поправяха едно, но разваляха друго.

Новите проблеми с Edge са докладвани онлайн чрез форума на Answers.com, който е на Microsoft. Потребител съобщава:

„След като инсталирате KB4517389, няма да можете да отворите Microsoft Edge. След като деинсталирах актуализацията, проблемът се реши и браузърът работи. Инсталират KB4517389 отново, и проблемите се върнаха. Всички други браузъри работят, включително и Internet Explorer.“

В един от постовете, потребител отбелязва, че проблемите с Edge са само една част от новите бъгове на последната актуализация на Windows 10. В мненията става ясно, че Edge Dev – версията на браузъра, предназначена за разработчици, функционира нормално, но не и обикновената версия на Edge.

Друг потребител на Answers.com отбелязва, че освен проблемът с Edge, при него, след инсталиране на кумулативния ъпдейт, се появяват проблеми и с виртуализацията и изпълнението на виртуални машини с VMware 14.

Непрекъснатите бъгове

От Microsoft не отричат, че е възможно потребителите да имат проблеми с работата на Microsoft Edge след инсталиране на новата актуализация, като от компанията потвърждават, че също са запознати и с проблема със Стартовото меня. За сега става ясно, че можем да очакваме новата актуализация до края на октомври, която да реши и тези проблеми.

От Windows Latest също отбелязват, че някои потребители съобщават, че след инсталирането на въпросната кумулативна актуализация, при някои от бъговете, потребителите дори не виждат съобщението за грешка със съответстващия му код, и така не са наясно какво точно не е наред с тяхната система.

Всички тези непрекъснати проблеми и корекциите за тях, които Microsoft емисира, изглежда нанасят сериозни щети на репутацията на компанията и операционната им система.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Разум
Разум

Аз не мога да разбера защо въобще се опитват да оправят бъговете. То е ясно че на овцете не им пречат…

Fermin
Fermin

Ванка ти явно си мноо ръб, имаш 4 алтернативи, Хром ОС, Мак, Линукс, BSD аз лично съм на Линукс от 12 години и не е имало нещо да не работи до сега, единствено при ъпгрейд на ядрото се е случвало VMware да не е работил но решението е пускане на старото и махане на новото и изчакване на следващата версия евентуално ако не намеря решение…

Палуестиниец
Палуестиниец

Стига сте налагали мнение какво да ползваме. На който му харесва Windows ще си го ползва.

pix3l
pix3l

14 години на Linux звучи много депресиращо… ама щом имаш VMware, значи не си само на Linux. 😂

Не мога да разбера – правят това, което правят и на Windows, пускат си Windows, за да направят това, което не могат на Linux и пак разправят, че Linux бил алтернатива… 🤔

до Fermin
до Fermin

Алтернативите са 5, а не 4: забравяш най-стабилната и най-удобна ОС, създавана някога – Windows 7. Инсталираш, спираш ъпдейтите и преинсталираш през 5-6 години, като си сменяш дъното. Ако искаш, щото може и само новите драйвери да сложиш без преинсталация. И, за разлика от Линукс, можеш да си пуснеш не само браузър, мейл клиент и WMware с Windows-ка игра, работещя 4 пъти по-бавно, а всички необходими програми.

Ратнемок
Ратнемок

Да пуснат вече един ъпдейт, който да строши всичко и да се приключи с тая драма Прозорци 10, че ми писнА.

(*)
(*)

🤣😂

Ангел
Разум
Разум

Толкова ли е старомодно споделянето на линкове без да минават през гугъл?

Oracle
Oracle

Разваля Ви главите на Вас … Работи си като пушка. Възможно е някакви пиратски копия да са пострадали по някаква причина, но те, така или иначе, поначало са прецакани. И калдата … спрете да преписвате някакви материали, които се базират на: „един потребител каза, че …“, „друг потребител се оплака, че …“ Вземете и напишете нещо собствено, нещо което се базира на Ваша експертиза. Или нямате парички за лиценз на Вин? Май, май … Ами да Ви съберем тогава, че белким спрете с безсмислените си преписвания. Пък и … да не Ви сполети съдбата на линукс-бг.орг, където сектантите дори по… Виж още »

Име1
Име1

Този път няма лъжа и измама. Всичко се бъгва след ъпдейта. Първите няколко дни работи добре, но после започва да отказва на моменти старт менюто. В момента не ми работи търсенето в старт меню, каквото и да направя не тръгва, а иконата за промяна на езика изчезна и трябва да гадая на кой език съм като превключвам. Копието е напълно легално без активатори. Трябва да опитам да деинсталирам актуализацията, но има ли смисъл като пак ще дойде? 😀

Расист от стадиона
Расист от стадиона

Затова си ползвам пиратски Win 10 вече три години, няма автоматично обновяване, няма бъгове, лети….