Последното кумулативно обновяване на Windows 10 поврежда MS Word

4
48

Инсталирането на последното кумулативно обновяване KB3124200 за ОС Windows 10 спира работата на всички макроси, автоматичното въвеждане на текст и въведените правила за проверка на правописа, създадени от потребителите.

 

Този ъпдейт за ОС Windows 10 сериозно може да развали настроението на всички, които активно използват офис-пакета на Microsoft и по-конкретно на MS Word. По време на инсталирането на това обновяване, по неизяснени засега причини, се преименува и след това заменя файла Normal.dot (Normal.dotm в Word 2007 и Word 2010) с нов файл.

Този файл се използва от Microsoft Word за запис на различни потребителски настройки. Хората, които усилено работят с текстове, създават във Word собствени макроси, думи и правила за правописна корекция, и други. Това автоматизира и ускорява работата с документи, а информацията се записва във файла Normal.dotm.

Ъпдейтът KB3124200 преименува файла с настройките и при следващото стартирана, Word не може да намери файла Normal.dotm на старото място. В този случай се създава празен Normal.dotm файл, съдържащ фирмените параметри.

Засега не се съобщава, които точно версии на Word са засегнати от този бъг. Но е добре да се направи копие на Normal.dot или съответно на Normal.dotm.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
саби
саби

Вечната бета… И най-тъпото е, че потребителите нямат контрол върху обновяването на собствената им операционна система.

bubblesum
bubblesum

Никога не бях обмислял досега сериозно възможността да мина на Linux, само съм го пробвал за обща култура. Windows 10 ме стимулира, поразучих Lubuntu и останах много доволен. В най-скоро време ше им е*а п**ката м**чина на тия ароганти дебили от Micro$oft.

Agentpat™
Agentpat™

Тотално се изложиха с тая 10-ка.

djagi
djagi

След XP, 10 е най-добрия Windows и като лекота, и от към интерфейс и нововъведения, но с уговорката, че потребителя малко или много поеме контрол до известна степен над операционната система. И обновленията, а също така и всички или почти всички шпионски „екстри“ могат да се спрат, дори от хора, които не са много на „ти“ с компютрите. Има едно 10-ина приложения (аз които знам), които правят чудеса. 10 има изключително добра система за обновления. Може да работи безпроблемно дори на доста стари и доста слаби (дори по времето, когато са се появили) машини, и като пример, наскоро за моя… Виж още »