fbpx
4.3 C
София

Последното кумулативно обновяване на Windows 10 поврежда MS Word

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Инсталирането на последното кумулативно обновяване KB3124200 за ОС Windows 10 спира работата на всички макроси, автоматичното въвеждане на текст и въведените правила за проверка на правописа, създадени от потребителите.

 

Този ъпдейт за ОС Windows 10 сериозно може да развали настроението на всички, които активно използват офис-пакета на Microsoft и по-конкретно на MS Word. По време на инсталирането на това обновяване, по неизяснени засега причини, се преименува и след това заменя файла Normal.dot (Normal.dotm в Word 2007 и Word 2010) с нов файл.

Този файл се използва от Microsoft Word за запис на различни потребителски настройки. Хората, които усилено работят с текстове, създават във Word собствени макроси, думи и правила за правописна корекция, и други. Това автоматизира и ускорява работата с документи, а информацията се записва във файла Normal.dotm.

Ъпдейтът KB3124200 преименува файла с настройките и при следващото стартирана, Word не може да намери файла Normal.dotm на старото място. В този случай се създава празен Normal.dotm файл, съдържащ фирмените параметри.

Засега не се съобщава, които точно версии на Word са засегнати от този бъг. Но е добре да се направи копие на Normal.dot или съответно на Normal.dotm.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
djagi
djagi
5 години

След XP, 10 е най-добрия Windows и като лекота, и от към интерфейс и нововъведения, но с уговорката, че потребителя малко или много поеме контрол до известна степен над операционната система. И обновленията, а също така и всички или почти всички шпионски „екстри“ могат да се спрат, дори от хора, които не са много на „ти“ с компютрите. Има едно 10-ина приложения (аз които знам), които правят чудеса. 10 има изключително добра система за обновления. Може да работи безпроблемно дори на доста стари и доста слаби (дори по времето, когато са се появили) машини, и като пример, наскоро за моя… Виж още »

Agentpat™
Agentpat™
5 години

Тотално се изложиха с тая 10-ка.

bubblesum
bubblesum
5 години

Никога не бях обмислял досега сериозно възможността да мина на Linux, само съм го пробвал за обща култура. Windows 10 ме стимулира, поразучих Lubuntu и останах много доволен. В най-скоро време ше им е*а п**ката м**чина на тия ароганти дебили от Micro$oft.

саби
саби
5 години

Вечната бета… И най-тъпото е, че потребителите нямат контрол върху обновяването на собствената им операционна система.

Нови ревюта

Подобни новини