Последното обновление за Windows 10 може да доведе до завишено натоварване на процесора

8
2169

Последното кумулативно обновление за Windows 10 е предизвикало проблеми с производителността за някои потребители. В събота Windows Latest съобщиха за проблем с завишено натоварване на процесора при Windows 10 Build 18362.329, който се е появил след обновлението KB4512941.

KB4512941 беше пуснат като допълнително обновление на 30 август. Microsoft каза в нейна публикация, че обновлението е трябвало да отстрани проблеми, засягащи Remote Desktop, Windows Sandbox и други части от Windows 10. (Компанията също каза, че „през следващите месеци“ ще премахне поддръжката на браузъра Edge за ePUB файлове, които се използват за е-книги.)

Windows Latest каза, че немалко хора са се оплакали от завишено натоварване на процесора след като са инсталирали обновлението, което най-вероятно се дължи на проблем с Cortana. Процесът SearchUI.exe на виртуалния асистент използвал 30-40% от процесора, както и 150-200 MB памет след инсталирането на обновлението KB4512941. Но тези ресурси са отивали на вятъра – прозореца на Cortana от Taskbar не се зареждал.

Не е ясно защо Cortana е решила да товари процесора след обновлението KB4512941. Ясно е обаче, че участници в Windows Insider програмата са съобщили за този проблем през Feedback Hub преди обновлението да излезе в публичния релийз. Тези доклади изглежда са убегнали на Microsoft. Сега потребителите, които си инсталират допълнителното обновление ще жертват значителна част от процесора си за Cortana.

Такива проблеми са станали нещо обичайно за кумулативните обновления за Windows 10. Обновление през април доведе до проблеми с производителността, през май повреди Windows Sandbox, а през август създаде проблеми с интернета на Surface устройства. Други кумулативни обновления пък не са успявали да отстранят проблемите, за които са написани.

Windows Latest съобщава, че някои потребители са успели да отстранят проблема като изтрият запис в регистъра. Но ако подобренията от обновлението не си заслужават удара в производителността, вероятно е по-лесно да деинсталирате обновлението KB4512941 докато Microsoft не отстрани проблема.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

Откакто Сатя Надела стана шеф на „Майкрософт“, постоянно си мисля, че катун индийци пише обновленията. На един компютър дори му спрях всичките ъпдейти и деинсталирах максимално от тях, защото се продъни много яко и сега работи.

ogo
ogo

Потвърждавам за проблема. При мен се получи същото и накрая деинсталирах въпросния ъпдейт. Освен това прави проблеми с аудио хост сървиса. Забива и той по същия начин и прави висок CPU usage.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Нещо ново 🕵❔, че то ако няма проблем, значи няма ъпдейт … 😀.
“ … чe yчacтници в Wіndоwѕ Іnѕіdеr пpoгpaмaтa ca cъoбщили зa тoзи пpoблeм пpeз Fееdbасk Нub пpeди oбнoвлeниeтo дa излeзe в пyбличния peлийз. Teзи дoĸлaди изглeждa ca yбeгнaли нa Місrоѕоft.“ … 🙄 … айде стига бе 😯 , това не може да бъде ☺.

Bongo
Bongo

Аз отдавна се опитвам да намеря заместител на Уиндоус, но все още съм с него. Може би навик, може би не мога да намеря заместител на фотошоп и ексел… а пари за макбук все ми се видят прекалено висок разход 🙁

Ползвай WIn 7
Ползвай WIn 7

Инсталираш, спираш ъпдейтите и ползваш с години без никакви грижи и проблеми.

Linux
Linux

GIMP и Libre Office

TNT
TNT

тия са за растрел ве човек, няма такава компания.

brak@brak.brak
brak@brak.brak

Не ми дреме за вас. Мрете си със скапаните Уин-подобни :)))))