Поставянето на шпионски чип струва едва $200

7
3362

Експертът по информационна безопасност Монта Елкинс (Monta Elkins) от компанията FoxGuard демонстрира поставянето на шпионски чип, като цялата операция струва едва $200. Специалистът показа на всички колко лесно и евтино може да се внедри подобен шпионски чип в компютърното оборудване на различните компании.

Разполагайки само със станция за запояване с горещ въздух с цена $150, микроскоп за $40 и няколко чипа с цена $2, Елкинс успя да промени защитната стена на Cisco по такъв начин, че ако няма предварителна информация, едва ли някой би се досетил, че е поставен подобен чип. Елкинс е използвал чипа ATtiny85 с размер около 5 мм, който разпоил от платката Digispark Arduino с цена $2. След като записал свой код в паметта на чипа, той го запоил към дънната платка на защитната стена ASA 5505 на Cisco. Той избрал незабележимо място на платката, и дал достъп на чипа до серийния интерфейс на защитната стена. Дори не се наложило да запоява допълнителни проводници.

Елкинс програмирал малкия чип да осъществява атака, само когато устройството зарежда информация. Той влиза в ролята на администратор с достъп до настройките. След това чипът стартира функцията за възстановяване на паролата, създава нов администраторски акаунт и получава пълен достъп.

Елкинс казва, че е избрал ASA 5505 на Cisco, понеже това е най-евтиният вариант. Но същото може да се направи с всяка защитна стена на Cisco с функция за възстановяване на паролата. Естествено, подобен подход може да се използва в почти всички компютърни устройства.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Виво
Виво

сензация? плювайте некадърноста на Cisco а не хакера…
подобни хакове правехме преди 10-тина години ама тва е друга бира…

Иван
Иван

Комплексар, пий си бирата, ама запази пиянските изхвърляния за кръчмата.

Gero
Gero

Правил си .. сигурно.

Виво
Виво

дяцаа…
PlayStation как се хаква?
когато GSM-ите бяха GSM-и някой се хакваха с чип по начина в статията
таксиметърджиите как ви увеличават сметката?

Явор
Явор

На хората, които не са се занимавали с нищо по темата тая статия им звучи научнофантастично. Не, че е лесно, но няма нужда да си гений за да правиш подобни неща.

MasterBlaster
MasterBlaster

Виво, и ние сме виждали стари GSM-и и знаем как се ползва чип за отключване на PS. Не само това – даже сме виждали и някои (поумрели) хора които се опитваха да ни продадат първата Motorola за мрежата Citron. Макар и смешен форум, все пак има хора които знаят нещата повече от теб. Минаваме рядко – но минаваме. Само че не ми разправяй че знаеш как да направиш това със ASA или PIX. И не защото е много по-сложно от PS/PS2, Sagem или Nokia – просто работата е че и да вземеш тоя файъруол после нали трябва да го сложиш… Виж още »

Виво
Виво

А знаеш ли кой брутфорсна Сагемите…