Потребителите искат старт бутонът във Windows 10 да стане като в ОС Windows 10Х

8
3347

Преди няколко дни се състоя официалната презентация на операционната система Windows 10Х. Въпреки че до излизането на новата ОС има още много време, Microsoft показа външния вид на 10Х и промененото старт меню. Оказа се, че то се е харесало на много потребители.

Софтуерният гигант засега нищо не казва дали това меню ще се появи в „десетката“, но щом потребителите са изразили подобно желание, ще трябва да се направи нещо, понеже ще започнат да се появяват решения на външни разработчици. Идеята стремително набира обороти в Reddit и в Feedback Hub, но засега от Редмънд няма отговор.

В един от постовете във Feedback Hub директно се предлага иконката на старт бутона от Windows 10Х да се вземе и да се постави в класическата Windows 10. Навярно Microsoft ще предложи някакво решение, понеже отдавна говори за съгласуваност между различните платформи и операционни системи. Може този незначителен, но важен графичен елемент, да стане първата стъпка.

Да напомним, че Windows 10Х се предлага като решение за мобилни устройства с два екрана. Microsoft каза, че тя ще излезе за техниката на ASUS, Dell, HP и Lenovo. Напълно е възможно този списък с компании да бъде разширен.

Най-новата неофициална информация е, че във Windows 10Х ще могат да се използват и други графични десктоп среди, съвсем като в Linux и BSD. Засега това са само слухове.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fermin
Fermin

аре малко ше потроля феновете на Джама :), та зна4и искат да е като на Линукс Минт „http://linuxbsdos.com/wp-content/uploads/2015/12/linux-mint-mate-desktop-menu-613×460.png“ хм интересно, значи когато преди години от М$ набиха на хората плочките го бяха откраднали от Убунту гноме 3, Джама копираха идеята.. сега копират идеята от Линукс Минт …. то кво ли да очакваш от М$, та нали дядо Бил е откраднал цялата идея за графиките от Епъл, да някой ще каже че Епъл са взели от Ксерокс но те купуват Ксерокс не ги крадат… ехх джамджий…. щракайте си там и си се кефете, а между другото някой джамджия правил ли си… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Едно старт меню не е достатъчно, пазарният дял на десктоп Линукс е нищожен, ако не броим Хром ОС, но и Гугъл скоро ще минат на изцяло своя ОС. 10Х е базиран на Windows Core и под визуалната повърхност няма нищо общо с Windows 10. Това е операционна система за АРМ процесори и ИоТ устройства. Няма никакви „слухове“. CShell позволява различни среди в заивисимост дали ще го пуснете на телефон, на кола, на домашен компютър с голям екран, на сгъваем компютър, на лаптоп, на таблет, на часовник и т.н. – всичко това е Windows Core. x86 приложенията се пускат с емулация.… Виж още »

много щекаш
много щекаш

Ще, ще….то и Джам 10 щеше да е единна ОС на всички платформи, ама оня ден Майкрософт пуснаха новия си смартфон с Андроид и тактично казаха, че Windows не им е приоритет 🙂

pix3l
pix3l

Че кво ми пука на мен, къде се свързва Windows 10. Нека се свързва, аз съм чекнал всички възможни съгласия… за таргетирана реклама, за допълнителни телеметрични данни, и за квото друго има. 🤣

Линух нема вируси :-)
Линух нема вируси :-)

До Fermin: Аз съм изявен фен на джама! Като прочетох истината за него,неговата уйязвимост и откраднатите теми от други ОС,изпаднах в дълбока депресия,която може да ме докара до самоубийство! Ей богу,в каква заблуда съм живял!!?!?!

_nib_
_nib_

Те може и да искат…ама на мангалопитека му дреме на тюрбана.

fhhfghgh
fhhfghgh

По-скоро потребителите искат старт менюто да бъде като в XP. Там е най-удобно, ергономично и пасва всеки му!

Dave
Dave

Бежанеца много му дреме какво искат хората, на него си му харесват тротоарните плочи и това е.