Потребителите на Gmail вече могат да изпращат файлове с размер до 10 GB

2
93

В официалния блог на корпорацията Google се появи информация, че от вторник потребителите на Gmail са получили възможност да прикачат към своите писма файлове от облачното хранилище Google Drive, без да напускат страницата на пощенската услуга.

„Опитвали ли сте се някога да прикачите файл към електронно писмо, чийто размер е твърде голям, за да бъде изпратен в него? Благодарение на интеграцията с Google Drive ще можете да изпращате файлове с размер до 10 GB, което е 400 пъти повече от традиционния начин“, казва Фил Шарп, един от продуктовите мениджъри на Google.

Тъй като изпращаният файл се съхранява в облака, потребителите ще имат достъп до най-актуалната му версия в случай, че изпратилият го реши да го замени с по-нов. Освен това Gmail ще проверява дали всички получатели имат разрешение да преглеждат или свалят въпросния файл. Ако се окаже, че някои от тях нямат достъп до него, на потребителя ще бъде предложено да сподели файла само с едно кликване, отново без да напуска интерфейса на Gmail.

За да изпрати файл от облака по електронната поща, е достатъчно потребителят да създаде ново писмо и да кликне върху иконата Google Drive в долната част на прозореца. Според Google функцията ще бъде достъпна за всички потребители през следващите няколко дни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари