Потребителите на Google Drive могат да направят пълен бекъп на файловете си на MacBook с чиповете M1

2
801

Собствениците на лаптопи MacBook с чипове M1 на Apple скоро ще имат достъп до пълната гама софтуерни и онлайн продукти на Google, след като търсачката обяви, че е изгладила проблемите със съвместимостта, засягащи Google Drive Backup and Sync. Google също потвърди, че поддръжката на Google Drive File Stream за MacBook устройствата ще бъде налична през април.

Архивирането и синхронизирането работи както с Google Drive, така и с Google Photos, но не беше достъпно за потребителите на MacBook устройства с чиповете M1, когато те бяха представени през ноември миналата година. Актуализацията на Google Workspace, публикувана по-рано този месец, показва, че този конкретен проблем вече е разрешен.

„Поправени са и останалите проблеми с чиповете M1, които не позволяваха на предишните версии на Backup and Sync да изпълняват за някои потребители“, се казва в актуализацията.

Очаквайте скоро

В допълнение към наличността на функцията Backup and Sync, потребителите на M1 MacBook няма да се налага да чакат твърде много време, преди да могат да се възползват от Drive File Stream, облачната услуга при поискване, която предава файловете директно на устройството на потребителя. Google потвърди, че функциите ще излязат за MacBook с M1 чип през април, макар и под ново име.

Така потребителите на Drive File Stream вече ще трябва да свикнат да виждат облачната услуга обозначена като „Google Drive за десктоп“. Съобщава се, че промяната на името вече е дебютирала във версия 45.0, но изглежда постепенно се въвежда.

Когато Apple обяви, че ще откаже произведените от Intel чипове в новите си устройства в полза на собствените си вътрешни процесори, имаше опасения, свързани с потенциални проблеми със съвместимостта. Въпреки че по пътя на потребителите на новите устройства се срещат доста „проблеми по рождение“ в изцяло новите, ARM-базирани чипове на Apple, разработчиците на приложения най-вече измислят подходящи заобикалящи решения, за да накарат своите решения да работят върху новите MacBook лаптопи. Изглежда, че новите MacBook стават все по-стабилни при работата си с различни услуги и програми.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари