Потребителите на Hotmail ще бъдат поканени в Outlook.com

0
17

Microsoft ще предложи на потребителите да преминат от Hotmail към пощата Outlook.com, която компанията стартира през лятото на 2012 г.

От тази седмица Microsoft започва да изпраща писма-покани, а също ще публикува в Hotmail реклама на Outlook.com. През 2013 г. кампанията за привличане на потребители ще стане още по-мащабна, заяви, без да навлиза в подробности, директорът на продуктовия мениджмънт в Outlook.com David Law.

Въпреки това, преходът към новата поща ще остане доброволен, отбеляза Law, но подчерта, че целта на Microsoft е да привлече в Outlook.com всички потребители на Hotmail. Те ще бъдат в състояние да запазят стария си адрес от Hotmail, а също да преместят в новата поща писмата и адресна си книга.

Outlook.com започна работа на 31 юли. Нейните особености включват интерфейс в стила на Windows 8, възможността да се преглеждат “вътре” в писмата снимки, видеоматериали и документи, автоматично сортиране на пощата в папки и интеграция със Skype и хранилището за файлове SkyDrive.

Още през първия ден след стартирането си Outlook.com събра един милион потребители. Цифрата двадесет и пет милиона регистрации услугата достигна в края на ноември. Тогава Microsoft представи и приложението Outlook.com за мобилната платформа Android.

По данни на компания comScore, през октомври 2012 г. Hotmail е била втората най-популярна пощенска услуга (286,2 милиона потребители), отстъпвайки незначително на Gmail (287,9 милиона). Пощата Hotmail бе създадена през 1996 г., година по-късно Microsoft купи услугата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за