Потребителите на iOS 7 се оплакват от морска болест

4
49

Някои потребители на iOS 7 се оплакват, че след работа с нея откриват в себе си симптоми, сравними със симптомите на морска болест.

На проблема е посветена отделна секция във форума на Apple. Потребителят, започнал дискусията, под името Ensorceled, съобщава, че анимацията в iOS 7 предизвиква „гадене и главоболие“. Според него, аналогични смущения се изпитват при опит да се чете в превозно средство. С думите му са се съгласили още четиридесет потребители.

Други коментатори разказват, че са наблюдавали „замаяност“, „болки в очите“ и „сънливост“. Всички те вярват, че неудобството е причинено от използването на iOS 7. Сред хората, които са публикували жалби във форума, има собственици както на iPhone, така и на iPad.

В менюто „Настройки“ в iOS 7, в раздел „Универсален достъп “ е наличен инструментът „Намаляване на движението“, който позволява да се изключи ефекта на паралакс. Изключването на анимацията от настройките е невъзможно. Някои от потребителите, участващи в дискусионния форум на Apple, заявяват, че предпочитат да се върнат към iOS 6 – предишната версия на операционната система.

Официално, обаче, операцията „даунгрейд“ на iPhone и iPad е невъзможна, но, разбира се, съществуват алтернативни начини да се върне операционната система към по-стара версия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари