Потребителите на iPhone скоро ще могат да направят бекъп в облака на Google безплатно

5
643

Абонаментната услуга Google One беше стартирана през 2018 г. като платена премиум версия за съхранение на данни в облака Google Drive, като предоставя на абонатите повече място в облачното хранилище – до огромните 30TB, заедно с някои полезни екстри, като изключителни отстъпки за абонаменти за други услуги, премиум поддръжка и семейни планове за голяма част от услугите.

През септември 2019 г. Google направи тази услуга още по-атрактивна, като предложи възможността за създаване на автоматично създаване на резервно копие с цялата налична информация на Android смартфоните на потребителите. Сега компанията обявява, че тази функция вече е налична безплатно за ползвателите на Android смартфони, като обхватът ѝ се разширява и до собствениците на iPhone и iPad.

В нова публикация в блога си, Google разкри, че въвежда ново мобилно приложение за Google One, което ще даде възможност на потребителите на двете мобилни операционни системи да архивират информацията на своите телефони безплатно, дори и да не са абонати на платената услуга на Google One. Всичко, което трябва да направят, ще бъде да изтеглят безплатно приложението и да влязат с акаунта си в Google.

Архивирането ще включва файлове, текстови съобщения, снимки, видеоклипове, контакти и имейли, като всички те ще бъдат съхранявани и видими на едно място.

Има обаче едно предупреждение – съхраняването на тази информация ще бъде ограничено до 15 GB – стандартното количество пространство в Google Drive, което компанията дава безплатно на всички потребители с Google акаунт. Потребителите, които сметнат, че имат нужда от повече от това, ще имат възможността да се абонират за платен абонамент, чиито цени започват от 1,99 щатски долара месечно.

Apple предлага и вградени възможности да архивиране на данните от устройството iPhone и iPad чрез услугата си за съхранение iCloud, въпреки че последната включва само 5GB пространство безплатно.

Управление на информацията

Заедно с новото приложение, Google добавя и функция за управление на съхраняваната информация, която ще бъде достъпна както в уеб интерфейса, така и в мобилното приложение.

Според Google новият портал за управление на данните ще помогне на потребителите по-лесно да следят колко безплатно хранилище е достъпно и ще могат да добавят или премахват файлове, без да напускат приложението. Опцията за надграждане до платен абонамент ще бъде налична и в диспечера на хранилищата.

Какви са предимствата от платения абонамент?

Google изтъква някои наистина сериозни предимства на платения абонамент. Едно от тях е, че един такъв може да бъде споделен с до петима други потребители чрез функцията за споделяне със семейството, както и дава достъп до по-добра поддръжка.

Новото приложение Google One вече е достъпно за изтегляне от Play Store и Google заявява, че версията за iOS „идва скоро“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари