Потребителите на Netflix са изгледали 1 милиард часа поточно видео през юни

0
20

Netflix е една от най-популярните комерсиални услуги за поточно видео в света. Благодарение на нея потребителите в Съединените щати, а отскоро и някои други държави, получават реална алтернатива на телевизията срещу скромна месечна такса. Тайната в успеха на Netflix е разнообразното съдържание, което се предоставя от водещите производители на телевизионни предавания, сериали и филми. През миналия месец потреблението на услугата е достигнало своя връх и клиентите на компанията са изгледали повече от 1 милиард часа с видео, съобщи Neowin.

Успехът на Netflix дойде първо с услуга за даване на DVD дискове с интересни материали под наем, като това се осъществяваше по пощата. С масовото навлизане на широколентовия достъп до интернет компанията бързо се ориентира към поточното видео и сега основните й приходи идват именно по този начин.

Поредица от катастрофални управленски решения през миналата година доведе да спад на акциите и финансови загуби, но по всичко личи, че Netflix вече се възстановява. Компанията успя да разшири обхвата си в рамките на Латинска Америка, Великобритания и Ирландия.

Netflix предлага на своите потребители реална и евтина алтернатива на кабелната телевизия и пиратството, тъй като събира под една шапка най-интересното от всички популярни телевизии и холивудски студия. За съжаление в България все още нямаме достъп до услуга с подобен асортимент и качества.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за