Потребителите на WhatsApp ще могат да изпращат самоунищожаващи се изображения

0
258

Идеята за съобщения, които изчезват след кратък период от време, не е съвсем нова – всъщност това е нещо, което много приложение за чат и мигновени съобщения са внедрили през последните няколко години. Сега обаче изглежда, че WhatsApp иска допълнително да развие тази възможност в собственото си приложение.

Заимствайки сериозно от Instagram Direct, популярното чат приложение, притежавано от Facebook, въвежда ранна версия на изтриващи се изображения, както стана ясно от анализиране на кода на новите версии на приложението за iOS и Android.

WhatsApp вече включва функция Изчезващи съобщения и бъдещите версии на приложението ще надградят тази възможност. Следващото развитие на тази опция ще даде на потребителите възможност да споделят самоунищожаващи се изображения в групови чатове и лични разговори. Функцията е забелязана от WABetaInfo, които споделиха новината в публикация в официалната си страница в Twitter.

Изображенията, които биват изпращани по този начин с предварителна настройка за изчезване след определено време, са етикетирани с предупреждение, че „Тази мултимедия ще изчезне, след като напуснете този чат“, като те няма да бъдат изтегляни и съхранявани в паметта на устройството при разглеждане, дори тази функция да е активирана в настройките на получателя. Не е ясно дали WhatsApp ще въведе някаква функционалност за ограничаване на правенето на екранни снимки на изображенията, които са зададени да изчезват автоматично, нито дали ще изпраща известие на техния подател, ако екрана бъде заснет от отсрещната страна, както се случва в момента в Instagram.

В момента дори не е възможно да изпробвате самоунищожаващите се изображения в бета версиите на WhatsApp, така че на този етап няма как да се намери информация кога функцията може да стигне до публичната компилация на приложението и да стане достъпна за всички потребители.

Фокус към поверителността

След като WhatsApp обяви някои предстоящи промени в своите условия за поверителност преди няколко седмици, това доведе до значителна загуба на много потребители, които мигрираха към приложения, които рекламират по-голяма надеждност на криптирането и защита на личните данни – като Telegram, Signal и други.

1.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари